CFM/Transito verliest in laatste minuut van koploper

Nieuws 109 keer gelezen

Met negen punten uit zes wedstrijden trad CFM/Transito 1 vrijdagavond aan tegen ZV Heerle FC/EL 1 uit Wouw, dat tot nog toe alle wedstrijden gewonnen had. Na een vermakelijke eerste helft waarin de gastheren een 1-0 voorsprong namen en CFM/Transito 1 via een mooie goal gelijk kwam, ontvlamde de wedstrijd in de tweede helft. Zv Heerle FC/El 1 zocht vol overtuiging de aanval, kwam op 2-1, maar keek vanwege slordig balverlies op de laatste linie zes minuten later tegen een gelijke stand aan. Met nog twee minuten te spelen bereikte de wedstrijd zijn climax waarin CFM/Transito 1 uiteindelijk aan het kortste eind trok. Eindstand 4-3.

CFM was naar Wouw afgereisd zonder de geblesseerde Erik Blokland, Zouhair el Yaakoubi en Marouan Moukouh. In de beginminuten van de eerste helft speelde Heerle de bal rond, CFM had hier veel moeite mee maar tot echt grote kansen kwam het niet. Pas in de tiende minuut verslapte de verdediging even en meteen profiteerden de gasten: een bal werd achterin niet goed weggewerkt, waardoor de tegenstander van dichtbij kon binnenschieten. Dit deed hij dan ook beheerst: 1-0.

Sporadisch
Sein voor CFM om zich aanvallend iets meer te gaan roeren, waarbij het eerst zaak was om onder de druk van Heerle uit te komen. Dit lukte slechts sporadisch. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft vond Richard Biemands met een diepe bal Dennis Blom. Die controleerde met de borst en volleerde de bal in het dak van het doel. CFM was hierna de beter ploeg, kwam er via lange ballen via Richard Biemans, Djewan Rompis en Niek Swagemakers een aantal keer verraderlijk uit.  De schietkansen die hieruit kwamen werden echter geblokt of makkelijk gepakt door de keeper. Ruststand 1-1.

Een sterk begin van de tweede helft duidde erop dat CFM vastbesloten was om voor de winst te gaan. Hierbij probeerde het meer en meer het spel na zich toe te trekken, waarbij vooral Curtis van Leeuwaarde steeds de gevaarlijke man was. Ondanks deze nieuwe aanpak kwam CFM niet verder dan een aantal gevaarlijke schoten van Frank Hiemstra en Djewan Rompis. Aan de ander kant was het ineens wel raak. Heerle counterde snel en miscommunicatie tussen de laatste man van CFM en de keeper leidde ertoe dat de spits van Heerle bij de tweede paal vrij kon intikken.

Kansenregen
CFM was hierdoor niet aangeslagen en zette waar het kon meer druk op de tegenstander, dit werd drie minuten na de 2-1 beloond. De sterk spelende Han Bok stapte goed door op de laatste man van Heerle, ontfutselde hem de bal en ging één op één af op de keeper. Met een schuiver die het been van de keeper nog net genoeg snelheid had om het doel van de tegenstander binnen te rollen werd het 2-2.

Hierna was CFM de baas in Wouw. Het regende dan ook kansen, maar de doelman van Heerle maakte met kunst- en vliegwerk en met behulp van paal en lat pogingen van Richard Biemans, Djewan Rompis, Curtis van Leeuwaard en Josbert Wemmenhove onschadelijk. De druk van CFM  nam toe en de voorsprong kon niet uitblijven. Er gebeurde, met nog twee minuten te spelen echter iets heel anders dan menig toeschouwer in Wouw had verwacht. CFM verwachtte een uitbal op eigen helft, verslapte even, bemerkte toen dat het spel doorging en kwam collectief te laat om nog te corrigeren. 3-2 voor Heerle.

Commotie
Coach Richard Pascoal stuurde de al klaar staande Frank Hiemstra als vijfde speler het veld in, dit leidde tot heel veel onrust bij Heerle. Een harde bal op Dennis Blom werd weggewerkt door de keeper van Heerle, waarbij hij volgens de leidsman ook het been van Dennis Blom meenam. Penalty met nog één minuut op de klok. Alle spelers en (bijna alle) begeleiding van Heerle stonden op het veld om te protesteren, Richard Biemans bleef koel. Schoot de bal onhoudbaar achter de reservekeeper van Heerle en CFM stond met haast niets meer te spelen gelijk.

Heerle bleef ondanks alle commotie naast het veld opvallend rustig in het veld en bleef ook voor de winst gaan. Een lichte overtreding van CFM leidde tot een vrije trap op twaalf meter van de goal. Deze vrije trap werd via de muur van richting veranderd en viel achter de verbouwereerde Niek Swagemakers in het doel. 4-3 winst voor Heerle, aangezien de scheidsrechter direct genoeg vond.

Achteraf waren er gemengde gevoelens bij CFM/Transito 1. Bij vlagen de betere ploeg zijn en ook nog terug komen in de extra tijd zijn dingen die hoop bieden voor de rest van het seizoen. De late tegengoal is iets wat bijzonder veel pijn doet, omdat een punt meer dan gerechtvaardigd zou zijn. Volgende week staat er direct weer een topper op het programma, de uitwedstrijd in Goes tegen FM Sranang. Dit betreft de bekercompetitie, winst is hier het enige wat telt.

Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 4 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 5 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 10 uur geleden
• Jeroen de Groot: 'Ik ga nog wel even door'.
Jan van Arckel wordt richting kampioenschap in Helmond ondersteund door drie bussen met supporters: 'We reizen vol optimisme af' 23 uur geleden
Thijmen de Haan (FC Dordrecht O21) keert terug naar Ameide gisteren
• Terry van der Waal
Nieuw-Lekkerlander Terry van der Waal treft nog één keer Papendrecht 9 mei, 08:00