Beesd verslaat Heukelum in bekertoernooi

Nieuws 22 keer gelezen

BEESD – Beesd is het bekertoernooi begonnen met een 2-1 overwinning op Heukelum. Op die zege viel weinig af te dingen.

Beesd begint in de voorbereiding op het seizoen in de derde klasse steeds beter in zijn ritme te komen. Heukelum is nog wat wisselvallig. De ploeg won twee keer met 4-1 van een tweedeklasser (GDC en SC Everstein), maar speelde bij Beesd ondermaats.

Beesd-trainer Huib de Bruin was dan ook tevreden met de overwinning: “Heukelum heeft een paar goede resultaten geboekt. Als je dan verdiend wint, doe je het goed. We hebben vandaag bij vlagen heel aardig gespeeld en Heukelum weinig kans gegeven.”

Collega Arjan de Vries was uiteraard kritisch op zijn ploeg. “We misten vandaag beleving en balvastheid. Daardoor wonnen we te weinig duels en konden aanvallend amper gevaarlijk worden. Daar moeten we het nog eens goed over hebben.”

Glijpartij
Alle doelpunten vielen overigens voor rust. Beesd kwam na tien minuten op voorsprong, toen Rein Bastiaanse een vrije trap in de hoek mikte. Een minuut later stond het echter weer gelijk. Elroy Wolf profiteerde van een glijpartij in de defensie van Beesd: 1-1. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op 2-1. Na een mooie aanval dacht Heukelum-doelman Kevin den Adel de bal op de kunnen pakken. Colin Magis kwam echter goed door en tikte binnen.

Heukelum kon vervolgens bijna niet meer gevaarlijk worden en Beesd liet in de counter prima mogelijkheden onbenut. Rein Bastiaanse en Jarno van de Water hadden moeten scoren. Jasper Gremie had pech met een kopbal op de lat.

Overtuigend
In dezelfde bekerpoule won WNC overtuigend met 4-1 van Theole. Andrian Koziolek maakte de eerste twee treffers voor de thuisploeg. Tussendoor scoorde Theole de 1-1. In de laatste tien minuten liep WNC uit dankzij treffers van Jordy Perdon en Jeffrey Weidema.

Ook LRC begon sterk aan het bekertoernooi. Op bezoek bij de Tielse zondageersteklasser TEC wonnen de Leerdammers met 2-0. In een aantrekkelijke wedstrijd misten beide ploegen de nodige kansen en was het LRC dat op de juiste momenten wel doeltreffend was. In de laatste minuut van de eerste helft opende linksback Wesley Vaes de score. Tien minuten voor tijd bepaalde Vincent Verheul na een vloeiende aanval de eindstand.

Collega-eersteklasser Leerdam Sport begon met een nederlaag bij hoofdklasser Schijndel. De thuisploeg kwam op een 3-0 voorsprong voordat Cyrill Menges namens de Leerdammers wat terug deed. Na rust herstelde Schijndel de marge van drie doelpunten. Ray Kant scoorde de 4-2 en miste daarna nog een strafschop.

Prima
Derdeklassers ASH en Herovina begonnen prima. De ploeg uit Hellouw deed dit met een 1-1 gelijkspel tegen tweedeklasser GVV’63. Herovina won met 4-1 bij ONI.

SVS’65 speelde met 3-3 gelijk tegen Wadenoijen. Martijn Tromp zorgde voor de 0-1. Nadat Wadenoijen de score had omgedraaid maakte Mark Kortlever gelijk. De gasten kwamen opnieuw op voorsprong, maar Jelle de Poorter bepaalde de eindstand: 3-3.

HSSC’61 won in Zoelen bij SCZ met 1-0 dankzij een treffer van Bas Scheenhart. In diezelfde poule ging Rhelico met 6-3 hard onderuit tegen MVV’58. Ook Waalkanters/Opijnen leed een ruime nederlaag. Kerkwijk was met 6-0 de duidelijke winnaar. Poulegenoot Haaften pakte bij RKTVC een verdienstelijk punt: 2-2. Asperen was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Ophemert.

Verhoudingen
Vuren begon zijn bekeravontuur met een remise tegen Well: 2-2. Beide ploegen hadden kansen op de winst, maar het gelijkspel was een juiste afspiegeling van de verhoudingen. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Vuren via Christian van Herp. Het was echter Guus-Jan Wintjens die de gasten op 0-1 zette na een fout van Roy de Bruin. Vuren kwam langszij toen ook Well een foutje maakte. Een verdediger dacht de bal over de achterlijn te laten lopen, maar had daarbij niet gerekend op de snelheid van Kevin Meerens. De aanvaller stelde Van Herp in staat simpel te scoren: 1-1.

Ook na rust kwam de ploeg van trainer Hans van Gameren op voorsprong. Na een overtreding van Ruben Scheurwater mocht Niels Kraay een strafschop nemen. Hij scoorde beheerst de 1-2. Een kwartier voor tijd bezorgde Damian Vogel Vuren randje buitenspel alsnog een punt: 2-2.