Altena wint in bekertreffen van NOAD’32

Nieuws 4 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Zaterdag werden de eerste wedstrijden in de poules voor de districtsbeker van Zuid1 gespeeld. In Nieuwendijk was Altena met 3-1 te sterk voor NOAD’32.

Altena – NOAD’32 3-1
Altena en NOAD’32 maakten er een sportief treffen van op het kunstgras in Nieuwendijk. Voor de rust waren er kansjes aan beide kanten. Na een half uur kwamen de gasten uit Wijk en Aalburg verrassend op 0-1 door een knappe vallende kopbal van Remy Schouwenaar. Vijf minuten later maakte Remon Duijzer er echter al 1-1 van. Vervolgens kon Altena gaan rusten met de 2-1 van Ranil van Gastel. Met de 3-1 na de pauze van Duijzer op aangeven van Van Gastel was het bekertreffen gelopen.

DESK – Achilles Veen 2-3
In de eindfase trok Achilles Veen de zaken recht bij DESK. De manschappen van trainer Johan van Bijsterveld waren sterker, maar de thuisclub in Kaatsheuvel begon agressiever. Vijf minuten voor de rust opende DESK de score. Twee minuten later konden de opponenten aan thee met de 1-1 door Erwin Verbruggen. Na de rust kwam DESK op 2-1, waarna Achilles Veen de score in de slotfase draaide naar 2-3 met de treffers van Jeroen van Leijsen en Jasper Camphens.

Almkerk – LONGA 4-0
De uitslag 4-0 was licht geflatteerd, maar Almkerk liet zich goed zien tegen zondageersteklasser LONGA. Voor de rust hadden de Tilburgers het meeste balbezit. Almkerk bleef echter gevaarlijk in de omschakeling. Te zien was dat trainer Pieter Tuns toewerkt naar de basiself. Bij de rust stond er 1-0 op het scorebord door een treffer van Michel Kooijman. Na de rust was Almkerk de bovenliggende partij. Met een schuiver in de verre hoek zorgde Mark van Noorloos voor de 2-0. Jeugdspeler Fabio de Lang knikte de 3-0 in en Niels Nieuwesteeg werkte de 4-0 binnen.

RKDSV – GDC 1-1
GDC kreeg kansen genoeg om de wedstrijd te beslissen, maar de bal wilde er niet in. Bovendien werd een terecht doelpunt na overleg tussen de scheidsrechter en de vlaggenist van RKDSV afgekeurd. De rust ging in met 0-0. Na de pauze kwam GDC op 0-1 door nieuweling Maarten van Wijlen. In de blessuretijd dwarrelde de 1-1 van RKDSV nog in het Eethense doel.

Oosterhout – Rijswijkse Boys 0-3
Rijswijkse Boys had weinig te duchten van derdeklasser Oosterhout. De Rijswijkers kwamen ondanks het overwicht maar moeilijk los. Meespeelde dat er vier spelers, waaronder spits Ayhan Uslu, ontbraken. Wel kon Rijswijkse Boys met een 0-2 voorsprong gaan rusten door treffers van Martin Kant en Henri Versteeg. Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Ruben van Tilborg maakte er met een frommelgoal 0-3 van.

SCO – Sleeuwijk 3-1
Sleeuwijk kwam geen moment in de wedstrijd tegen SCO op het spekgladde kunstgrasveld. “We liepen meer tegen onszelf te voetballen”, aldus trainer Philip den Haan. Nadat SCO op 1-0 kwam lukte het Barry Ruitenberg om de 1-1 aan te tekenen. Vervolgens liet SCO twee penalty’s onbenut. De eerste kwam op de lat en de tweede ging naast het doel van Martijn de Graaf. Na de rust kwam Sleeuwijk een paar keer goed weg en trok SCO de score door naar 3-1.

Meerkerk – Wilhelmina’26 2-2
Wilhelmina’26 leverde een prima prestatie bij Meerkerk met de 2-2. “We misten acht man, maar hebben naar behoren gepresteerd. Ik ben tevreden”, aldus trainer Frans van Wijk. Bij de rust stond Meerkerk op 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. De Wijk en Aalburgers kwamen knap terug. Kort na de rust scoorde Samuel Vos de 2-1. Halverwege de tweede helft zorgde Robert Bouman voor de 2-2.

Sparta’30 – EBOH 1-1
Sparta’30 kwam niet verder dan een verdienstelijk gelijkspel tegen een beter EBOH. Gelukkig stond de nieuwe sluitpost, de van Altena gekomen Bas Visser, zijn mannetje. Het waren de Andelaren die de score openden. Dat gebeurde al na een kwartier. Michel Visser nam een voorzet goed aan, draaide van zijn tegenstander weg en gaf de Dordtse sluitpost het nakijken. EBOH bleef aandringen en scoorde tien minuten voor tijd middels Ricardo van Yperen de verdiende 1-1.

Groot Ammers – Woudrichem 3-2
Woudrichem vertrok vol goede moed richting Groot Ammers. De ploeg van trainer Leon Elands kwam echter van een koude kermis thuis. Woudrichem begon voortvarend met een prima kopkans voor Yannick Kant op een voorzet van Dilles de Vries. Tien minuten later lag de bal in het net van Groot Ammers. Danny Schaap bereikte Niek Viveen, die een voorzet op maat afleverde. De van Sleeuwijk gekomen Arjo Nederveen stond op de goede plaats om de 0-1 voor zijn nieuwe club te scoren. Vervolgens kreeg Woudrichem een flinke tegenvaller te verwerken. De debuterende Nick van Giessen restte niets anders dan een doorgebroken speler van Groot Ammers vast te pakken en kon met rood vertrekken. Woudrichem gaf met tien man de moed niet op. Het kwam zelfs op 0-2. Na een aanval over veel schijven stond Wim Holster aan het einde van het koord om zijn doelpuntje mee te pikken. Even leek het er op dat Woudrichem met 0-3 kon gaan rusten, maar de goal van Arjo Nederveen werd op advies van de grensrechter van Groot-Ammers door de scheidsrechter afgekeurd. Na de rust was de scherpte eraf bij de elf van Elands. Uit de eerste de beste aanval scoorde Groot-Ammers de aansluitende 1-2. Het werd nog benauwder met de 2-2 van de thuisclub. Groot Ammers rook de winst en maakte er vervolgens 3-2 van. Jarno Timmer had Woudrichem nog een puntje kunnen bezorgen, maar miste vrij voor de Ammerse sluitpost.

Giessen – Be Ready 1-5
Voor de rust had Be Ready het betere van het spel in Giessen. De Hankenaren drukten het uit in twee treffers van Jurriaan Heijmans. Giessen scoorde nog wel tegen middels de 1-2 van Pascal Smits. Na de pauze had Giessen het overwicht. De uitvallen van Be Ready waren echter veel gevaarlijker. Driemaal was het prijs. Rick Slagmolen, Jurriaan Heijmans en Mike v/d Westen voerden de score op naar 1-5.

Noordeloos – Dussense Boys 1-0
Dussense Boys begon vanwege de vele absenten met een veredeld b-elftal. Desondanks kregen de Dussenaren de mogelijkheden, maar die werden niet benut. Een kwartier voor tijd besliste Noordeloos de bekerwedstrijd met de 1-0, al kleefde er wel een buitenspelluchtje aan, volgens voorzitter Cees Bouman.

Teisterbanders – Kozakken Boys 2 0-2
Kozakken Boys wierp zich in Kerk Avezaath op als een echte cupfighter. Het won met 0-2 bij Teisterbanders. De thuisploeg gaf in de beginfase goed gas, maar de Werkendammers lieten zich niet overrompelen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Kozakken Boys 2 sterker. Het leidde tot de 0-1 door Youri Huizer. Gezien de mogelijkheden had de score hoger uit moeten vallen. Zo troffen de Werkendammers drie keer het aluminium. Nu bleef het bij de 0-2 door Henri Kant.