Strijdend Alblasserdam uitgeschakeld in nacompetitie

Nieuws 9 keer gelezen

ALBLASSERDAM - Alblasserdam verloor ook zijn tweede nacompetitieduel nipt. Alexandria’66 won met 0-1 en vecht met FC ’s-Gravenzande uit wie het hoofdklasseticket krijgt.

“We hadden in de nacompetitie niks te verliezen, maar uiteindelijk wil je dan natuurlijk toch wel winnen en daarin hebben we wat pech gehad”, verwoordde doelman en aanvoerder Martijn Baan de kleine teleurstelling. “Vorige week had er zeker meer in gezeten en ook vandaag hebben we de nodige kansen gemist.”

Ondanks dat Alblasserdam niets te verliezen had, werd er ook niet vrijuit gevoetbald. De ploeg speelde zeer compact en gedisciplineerd. “Blind aanvallen tegen zo’n voetballende ploeg als Alexandria’66 kan ook niet”, legde Baan uit. “Dan krijg je flink wat doelpunten om je oren. Ik ben vooral trots op mijn teamgenoten. Ze hebben er hard voor gestreden en alles gegeven.”

Tactiek
Van het vertoonde spel op deze voetbalavond kregen de bezoekers het niet warm. De Damdorpers trokken zich terug en wachtten op fouten van de tegenstanders. Deze tactiek werkte redelijk, aangezien huidig hoofdklasser Alexandria’66 met balbezit lange tijd niet echt gevaarlijk kon worden. Aan de overzijde zorgden de oranjewitten wel voor dreiging.

Na een kleine twintig minuten kopte Koen Lighaam net naast. Enkele minuten later leek Diaz vertrokken om de openingstreffer aan te tekenen. De neutrale grensrechter nam echter een discutabele beslissing door voor buitenspel te vlaggen. Kort daarop kon de spits, doelman Lee Cheuk-A-Lam tastte mis, de bal net niet binnenlepelen. In het slotkwartier van de eerste helft toonde Baan zijn goede kant door enkele malen reddend op te treden op de Rotterdamse inzetten.

Extra spits
In het tweede bedrijf was er voor Alblasserdam nog geen vuiltje aan de lucht toen trainer Fop Gouman, met Richard van de Berg voor Lighaam, er een spits bij zette. Vanuit het niets werd vervolgens een hoekschop door Kevin de Vries binnengekopt: 0-1. Daarna gaven de gastheren enorme ruimtes weg op zoek naar de gelijkmaker en mocht het een wonder heten dat Alexandria’66 het duel niet eerder in het slot gooide. Umut Takac was met een goed schot nog dicht bij de 1-1 en Van de Berg kreeg kort voor tijd onverwachts een opgelegde kans. Hij knalde de bal keihard over de lat.

“Ik weet niet wat er bij de goal allemaal gebeurde, maar we deden helaas zo’n beetje alles fout”, was het commentaar van Baan. “Maar we kunnen terugkijken op een mooi jaar, het is voorbij gevlogen. De eerste helft van het seizoen was fantastisch, met als hoogtepunt het winnen van de eerste periodetitel. Daarna kampten we met blessures en schorsingen en dat konden we niet opvangen. Dan weet je dat je net tekort komt.”

Dubbel gevoel
Gouman hield een dubbel gevoel over aan de nacompetitie.

“Het is zeer jammer dat we met nul punten eindigen, want ook vandaag vond ik dat we meer verdienden. Zij spelen een tandje hoger, maar de kansenverhouding slaat naar onze kant door. Volgens mij wordt Diaz onterecht voor buitenspel afgevlagd, anders kom je op voorsprong en wordt het een hele andere wedstrijd. Het moge echter duidelijk zijn dat het geen ramp is dat we niet zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse, hoewel we daar toch vol voor gingen. We hebben meer dan meegedaan in de nacompetitie. Het spel was goed, maar ik had liever gewonnen.”

De oefenmeester blikte ook vast vooruit naar alweer het vijfde seizoen in de eerste klasse op rij voor de Damdorpers: “We krijgen er wat spelers bij en Jesse Julicher en Mustafa Erol komen definitief over uit de A-jeugd, dus de spelersgroep wordt breder. Het is volgend jaar ons doel om niet in de problemen te geraken.”

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden