Meerkerk en Leerdam Sport in evenwicht

Nieuws 15 keer gelezen

MEERKERK – Meerkerk en Leerdam Sport kunnen zich opmaken voor een zinderende finale van de nacompetitie. Na het 1-1 gelijkspel op sportpark ’t Hoog gaat de wedstrijd in Leerdam bepalen wie promoveert naar de eerste klasse.

De ruim zeshonderd aanwezig toeschouwers kregen zaterdag een leuke eerste-, maar een veel mindere tweede helft voorgeschoteld. Na afloop was iedereen het er wel over eens dat het gelijkspel een juiste uitslag was. Leerdam Sport was voetballend de betere ploeg, maar Meerkerk liet zeker niet zomaar over zich heen lopen. Zowel Meerkerk-doelman Klaas-Jan van Zessen als Leerdam Sports sluitpost Ridvan Elmaci kreeg voldoende mogelijkheden om zich te onderscheiden.

“Ik ben tevreden met de 1-1”, zei Meerkerk-trainer Bert Buizert na de wedstrijd. “In de eerste helft leken we soms wel verlamd. We gaven op het middenveld teveel ruimte weg. Na rust hebben we dat hersteld en toen hebben we veel minder weggegeven.”

Ook Leerdam Sport-aanvaller Marko Luksen kon leven met het resultaat. “Toch had ik het idee dat er voor ons meer in zat. Maar goed, zij hebben zeker ook prima kansen gekregen en geen enkele ploeg wint hier makkelijk.”

Zonnetje
In een lekker lentezonnetje was het begin van de wedstrijd voor de thuisploeg. Binnen vijf minuten was Guus Vreeswijk twee keer gevaarlijk. In de derde minuut schoot hij voorlangs en een minuut later bracht Elmaci knap redding. Kort daarna kon ook Leerdam Sport zijn eerste kans bijschrijven. Joell Papilaja kopte echter zwak in.

De gasten namen het heft in handen en kregen via Ray Kant opnieuw twee goede kopkansen. Luksen zag zijn lobje op het doel eindigen. Tien minuten voor rust was ook Meerkerk heel dicht bij een doelpunt, maar van dichtbij schoot Stijn Schuller over. Een goede vijf minuten voor rust viel de 0-1. Luksen strafte enkele defensieve fouten af en stelde Achraf Chentouf in staat binnen te schieten.

Leerdam Sport leek met een voorsprong te kunnen rusten, maar dat feest ging op de valreep niet door. Jeffrey van Bruchem zou Thomas Mulders in de zestien hebben neergetrokken en scheidsrechter Dimitri de Gans floot voor een strafschop. Patrick Vuurens liet zien hoe je dat klusje moet klaren en schoot beheerst de 1-1 binnen. Bijna leek Meerkerk zelfs nog op voorsprong te komen. Een inzet van Vuurens was al langs Elmaci, maar op de lijn bracht Van Bruchem redding.

Moeizaam
De tweede helft was van beduidend minder niveau. Leerdam Sport kwam moeizamer aan voetballen toe en Meerkerk loerde op de tegenstoot, maar zonder heel veel succes. Desondanks kregen beide ploegen nog kansen op de zege. De grootste was voor Cyrill Menges. Doelman Klaas-Jan van Zessen, die de voorkeur kreeg boven Wilco den Tuinder, kwam onnodig te ver uit. Menges schoot echter hoog over het lege doel.

“Dat is het risico van een keeper”, legde Van Zessen zijn fout uit. “Als je een stituatie verkeerd inschat, is het direct gevaarlijk.” Ondanks zijn missertje had de doelman weer genoten. Na blessureleed pendelde Van Zessen dit seizoen tussen het tweede en de bank van het eerste. Na de rode kaart van Den Tuinder tegen Altena kreeg hij echter weer de kans en greep die met beide handen.

Van Zessen: “Dit zijn prachtige wedstrijden om te spelen. Op deze manier kan een voor mij frustrerend seizoen alsnog fantastisch eindigen. Ik had graag gewonnen, maar dat was vandaag niet terecht geweest. En met 1-1 hebben we nog alle kans. En wat is er nu mooier dan in het hol van de leeuw promoveren.”

Uitgangspositie
Ook Leerdam Sport-trainer Pim van Dam weet dat het op de laatste wedstrijd aankomt. “We zijn in ieder geval niet kansloos”, gooide hij er een understatement uit. “Maar ik had ook echt niet verwacht dat we hier even met 3-0 zouden winnen, dus dit is geen slechte uitgangspositie.”

Maarten van Hoogevest

Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 9 uur geleden
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 16 uur geleden
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 17 uur geleden
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30