Erop of eronder voor Nieuw-Lekkerland

Nieuws 12 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor hoofdklasser Nieuw-Lekkerland is het zaterdag 16 februari alles of niks, erop of eronder. Om uitzicht te houden op een narrow escape zal er van Zwaluwen gewonnen móeten worden.

Nieuw-Lekkerland kwam vorig seizoen uit kansloze positie terug en handhaafde zich via de nacompetitie alsnog in de hoofdklasse. De hoop op een zelfde scenario is aangewakkerd na de recente gelijke spelen tegen de toppers ASWH en XerxesDZB.

Het op de twaalfde plaats staande Zwaluwen telt acht punten meer en dus is de opdracht voor trainer Marco van Rijn en zijn manschappen helder. Alleen winst telt en volstaat, in de wetenschap dat een week later streekgenoot Stedoco naar sportpark Excelsior komt. @RVoetbal doet 'live' verslag.

Stedoco kan zich zelf ook nog niet veilig wanen. Voor de ploeg uit Hoornaar breekt met Nivo Sparta uit, Nieuw-Lekkerland uit en Achilles Veen thuis eveneens een cruciale reeks aan. Zaterdag in Zaltbommel mag er niet gemorst worden; bij hekkensluiter Nivo Sparta moeten door Stedoco drie punten worden weggekaapt.

Derby
Drechtstreek-Alblasserdam is een op papier aantrekkelijke derby in de 1e klasse C. Alblasserdam heeft de beste papieren, maar de Papendrechters zijn zeker in staat om thuis te verrassen. Vraag dat maar aan titelkandidaat VVGZ...

De Zwerver ontvangt op De Schans koploper LRC. De Kinderdijkers staan niet ver boven de rode streep en kunnen de punten dus goed gebruiken. Wij zijn benieuwd of De Zwerver in staat is om het weer eens ouderwets te laten spoken aan de boorden van de rivier.

Strijd om handhaving
SVW-sv Meerkerk is een 2F een affiche met een sterk regionaal tintje. @RVoetbal kiest voor de aanwezigheid bij Ameide-DFC, aangezien deze twee ploeg serieus naar onderen moeten kijken en knokken voor handhaving.

Vierdeklasse ASV Arkel haalt in tegen Vuren. Bij een overwinning schuift Arkel op naar de tweede plaats en doet het volop mee in de race om promotie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden