Kan Drechtstreek stunten tegen LRC?

Nieuws 12 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Gezien de weersverwachtingen is het de vraag of er komend weekend gevoetbald wordt, maar als de seinen op groen gaan zal er sowieso sprake zijn van een beperkt programma.

In het Alblasserwaardse deel van regio-voetbal is Drechtstreek inmiddels opgeklommen naar de negende plaats in de 1e klasse C. De Papendrechters willen natuurlijk graag -minimaal- op die veilige positie blijven. Zullen ze in staat zijn om net voor de winterstop te stunten tegen titelkandidaat LRC, dat tweede staat?

Alblasserdam is voorlopig titelkandidaat af. Heerjansdam hijgt de oranjehemden in de nek. Het kan stuivertje wisselen worden in de middenmoot. Op 'De Molenwei' kijken ze nog altijd met een schuin oog naar boven, maar om die pretenties waar te maken is winst op Alblasserdam voor Heerjansdam noodzakelijk.

@RVoetbal gaat zaterdagmiddag een kijkje nemen bij De Zwerver-Terneuzense Boys. De Kinderdijkers schurken tegen de gevarenzone aan, de tegenstander staat zelfs onder de rode streep. En dus telt maar één ding voor De Zwerver: de drie punten op De Schans houden.

Onderschatting
Tweedeklasser sv Meerkerk is aan een goede reeks bezig en zal die bij hekkensluiter Rijswijkse Boys willen voortzetten, ook al met het oog op de tweede periode. Dan zullen de geelzwarten het gevaar van onderschatting wel moeten uitbannen, want reken er maar op dat ook de Boys er alles aan zullen doen met een hoopgevend resultaat de winterstop in te gaan.

Na een goede start nadert Ameide inmiddels de gevarenzone van 2F. Winst op SC Everstein is dan ook meer dan welkom. Of dat lukt? @RVoetbal doet verslag.

Beker
In de vierde ronde van de districtsbeker Zuid I treft Peursum zondagvierdeklasser SCI Flynth uit Sint Michielsgestel. De vijfde ronde lonkt voor de Giessenburgers, ziet de redactie van regio-voetbal perspectief voor de Giessenburgers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden