Van Rijn vertrekt bij Nieuw-Lekkerland

Nieuws 11 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND - De samenwerking tussen vv Nieuw-Lekkerland en haar hoofdtrainer Marco van Rijn blijft tot één seizoen beperkt. Nadat het bestuur donderdagavond in een ‘oriënterend gesprek’ over de toekomst twijfels had uitgesproken over contractverlenging, hakte Van Rijn vrijdagochtend de knoop door.

“Er moet een grote mate van vertrouwen zijn om met elkaar door te gaan”, zegt de jonge oefenmeester. “Ik wil zeker niet zeggen dat het vertrouwen ontbrak, maar maximaal was het niet. Als je dat zo bij elkaar voelt, moet je verstandig zijn…”

Geen onvrede
“Wij denken er exact hetzelfde over”, verwoordt bestuurslid technische zaken Aart van der Ham de mening van de beleidsbepalers.

“Het is zeker niet zo dat er onvrede is over het functioneren van Marco van Rijn als hoofdtrainer. We vragen ons alleen af of het verstandig is om er nog een seizoen aan vast te plakken. Bij het aanstellen van een trainer streven we er naar om drie à vier seizoenen met zo iemand samen te werken. Dat is ook deze keer de insteek geweest, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat zo’n termijn er niet in zit.”

Te weinig punten
Van Rijn zegt dat het hem zeker niet aan motivatie ontbreekt om het competitiejaar goed af te ronden met Nieuw-Lekkerland.

“Ik zie in mijn naderend vertrek zelfs een extra reden om alles te geven voor een positief eindresultaat. Ik heb veel respect en waardering voor mijn spelersgroep. Het ontbreekt de jongens zeker niet aan mentaliteit. Daarnaast voetballen we bij vlagen prima. Het is alleen jammer dat we daarvoor wél complimenten, maar te weinig punten krijgen…”

Toekomstvisie
Van Rijn raadt de clubleiding van Nieuw-Lekkerland aan om te gaan werken aan een duidelijke voetbaltechnische toekomstvisie en daar haar beleid  op te gaan afstemmen. “En zoek vervolgens naar een trainer die in dat plaatje past. Aanpassingen zijn mijns inziens zeker ook noodzakelijk nu de vereniging op kunstgras is gaan voetballen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden