LRC langs Stedoco naar volgende ronde

Nieuws 5 keer gelezen

HOORNAAR – LRC heeft ten koste van hoofdklasser Stedoco de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. In Hoornaar waren de Leerdammers met 1-0 de verdiende winnaar.

“We hebben gespeeld om te winnen. We hebben goed gespeeld en verdiend gewonnen”, was de mening van LRC-trainer Marcel van Steenis. Zijn collega aan de kant van Stedoco, John Vink, kon niet anders dan hem gelijk geven.  “LRC was gretiger. Zij toonden meer de wil om te winnen en meer beleving. Wij hebben niet gebracht wat nodig is om LRC te verslaan.”

Onwennig
De wedstrijd begon het eerste kwartier onwennig. Stedoco miste liefst zeven basisspelers. LRC zag in de warming-up verdedigers Mark Vosselman en Quincy Kompai geblesseerd afhaken. Daardoor maakte David van Wijk zijn debuut in de basis. Ook Mourat Dagdag maakte, op ‘tien’, zijn eerste minuten in de LRC-hoofdmacht. Beiden speelden een verdienstelijke wedstrijd.

Strafschop
Al in de eerste helft hadden de gasten op voorsprong moeten komen. Een strafschop in de 23e minuut, na een overtreding van Stedoco-debutant Nick van der Stam op André Zondag, werd door diezelfde Zondag op de paal geschoten. Een doelpunt van Ricco van Dijk werd tien minuten later wegens buitenspel terecht afgekeurd.

Rode kaart
Vlak na rust kwam die openingstreffer er alsnog. Hans Odijk zette Zondag vrij voor keeper Raymon den Haan. Nu was Zondag wel koelbloedig: 0-1. LRC was via Odijk nog dichtbij 0-2, maar kreeg het lastig toen het met tien man verder moest. De rode kaart voor een overtreding van Robin Boekhout was zwaar gestraft, maar de Nieuw Lekkerlandse scheidsrechter Sebastiaan van Wijk was resoluut.

Met een man meer werd de thuisploeg gevaarlijker, maar echt uitgespeelde kansen kreeg de ploeg amper. Willem Looijen, één van de vijf ex-LRC’ers in de basis bij Stedoco, nam het doel enkele malen zonder succes onder vuur. In de absolute slotseconde leek LRC alsnog te kraken. Juarth Leihitu raakte de paal. In de rebound stuitte zowel Looijen als Kenny Lagendijk op de sterk keepende Jeffrey van der Loo.

Balen
Looijen baalde als een stekker van de nederlaag: “Ik heb vier mooie jaren bij LRC gehad, dus het is heel leuk om ertegen te spelen. Deze afloop is dan natuurlijk wel klote. LRC heeft dik verdiend gewonnen. Zij waren overal feller. Met een man meer hebben we wel een paar kansjes gekregen, maar we dwingen vandaag te weinig af.”

Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 6 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 8 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 13 uur geleden
• Jeroen de Groot: 'Ik ga nog wel even door'.
Jan van Arckel wordt richting kampioenschap in Helmond ondersteund door drie bussen met supporters: 'We reizen vol optimisme af' 9 mei, 18:00
Thijmen de Haan (FC Dordrecht O21) keert terug naar Ameide 9 mei, 16:10
• Terry van der Waal
Nieuw-Lekkerlander Terry van der Waal treft nog één keer Papendrecht 9 mei, 08:00