Grote belangen in zesde speelronde

Nieuws 4 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD - Speelronde 6 kent voor alle voetbalclubs in de West-Alblasserwaard (Klaroen.nl) met grote belangen.

Zo neemt Nieuw-Lekkerland het in eigen huis op tegen het nog puntloze Nivo Sparta. Marco van Rijn en zijn mannen waren de voorbije twee weken dicht bij een overwinning, maar ze moesten uiteindelijk genoegen nemen met even zoveel remises. Tegen het nog puntloze Nivo Sparta is dat komende zaterdag geen optie. Alleen winst telt. Een driepunter is namelijk het enige middel om enige afstand te nemen van de degradatiezone.

Alblasserdam gaat op bezoek bij Roda Boys Bommelerwaard en mag daar proberen de smadelijke 4-6 thuisnederlaag tegen Pelikaan van zich af te spelen. Gemakkelijk zal dat niet worden, want Roda Boys speelt een type voetbal dat de Damdorpers niet ligt: stevig en met veel duelkracht.

Zespuntenduel
Alblasserdams poulegenoten De Zwerver en Drechtstreek voetballen vanaf 15.00 uur tegen elkaar op De Schans. Dit is een zespuntenduel dat Drechtstreek  zal moeten winnen om op gelijke hoogte te komen met De Zwerver. De thuisclub aast al evenzeer op een zege, want die brengt de Kinderdijkers naar de middenmoot van 1C. @RVoetbal is erbij.

Bijblijven
Nummer 4 De Alblas krijgt in 3C nummer 3 Tricht op visite. Gezien de stand op de ranglijst is duidelijk wat de inzet van het duel is: bijblijven in de kopgroep. Papendrecht koestert soortgelijke ambities. Als het team van trainer Richard Elzinga écht zoveel kwaliteit heeft als ‘de kenners’ beweren, dan moeten ze dat op sportpark Gelkenes maar eens een keer laten zien tegen de nummer 2 van de derde klasse C, Groot-Ammers.

Streefkerk tenslotte komt in actie tegen de trotse koploper Peursum. We zijn benieuwd hoe de Strevelanders het er in eigen huis van gaan afbrengen. Een positieve verrassing sluiten we zeker niet uit! @RVoetbal doet verslag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden