Fop Gouman ziet ‘veel voetbal’ in Alblasserdam

Nieuws 7 keer gelezen

ALBLASSERDAM - Meer dan ooit geldt Alblasserdam 1 als ‘het vlaggenschip’ van de Souburgh-club. “Door positief en succesvol te voetballen kunnen we meehelpen om de vereniging weer positief op de kaart te zetten”, meent trainer Fop Gouman.

Gouman (37) kwam deze zomer over van ASWH, waar hij het tweede elftal onder zijn hoede had. Eerder werkte de oud-speler van onder meer Good Luck, Roda Boys en Achilles Veen bij RVVH.

“Vlak nadat ik mijn contract had ondertekend, werd het nog even knap spannend bij Alblasserdam”, refereert hij aan liquiditeitsproblemen die voor de zomer ‘nijpende vormen’ aannamen. “Gelukkig bestaat de club nog. Met dank aan een groep mensen die keihard heeft gewerkt voor het voortbestaan. Ook de spelers verdienen een groot compliment. Het overgrote deel van de selectie bleef Alblasserdam trouw. Ik vind dat buitengewoon sympathiek en een goede basis om er dit seizoen een mooi voetbaljaar van te maken.”

Smalle selectie
Aan prognoses wil Gouman zich niet wagen. “Dat kan ook niet”, glimlacht de inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht. “Kijk, in kwalitatief opzicht kan deze selectie prima meekomen in de eerste klasse. Ons probleem is echter dat we maar zeventien spelers  tot onze beschikking hebben. Zolang iedereen fit blijft en schorsingen uitblijven is dat geen probleem, in geval van tegenslag wordt het een ander verhaal... Maar goed, zo ver is het gelukkig nog niet. In de voorbereiding heb ik een goed beeld van mijn ploeg gekregen. Er zit voetbal genoeg in. Dat is een prettige wetenschap. We hopen er onze supporters mee te kunnen vermaken!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden