Meteen derby tegen GJS voor Schelluinen

Algemeen 4 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Na twee opeenvolgende degradaties is Schelluinen terug op het niveau van de derde klasse. Tegenstander op de openingsdag van de competitie is uitgerekend GJS, dat eveneens degradeerde. Voor Het Kontakt Alblasserwaard de 'wedstrijd van de week'.

Nieuwbakken hoofdklasser Stedoco kan de borst natmaken met het debuut bij ASWH. Verliezen mag? Daar wil trainer John Vink niks van weten. Maar hoe dan ook zal Hoornaars puntengewin als een verrassing worden gezien. Nieuw-Lekkerland heeft qua resultaten een belabberde voorbereiding achter de rug. Komt er tegen XerxesDZB een kentering? Het is in elk Lekkerlands competitiedebuut op het eigen kunstgras.

Zware start
In 1C treft De Zwerver het uit de hoofdklasse gedegradeerde LRC Leerdam. Een op papier zware start.

Sv Meerkerk heeft in 2F een leuke opening, want streekgenoot SVW komt naar 't Hoog. De geelzwarten doen het met 'eigen jongens', terwijl SVW zo links en rechts nogal is versterkt. @RVoetbal is benieuwd hoe de verhoudingen liggen. Ameide opent uit bij het Dordtse DFC.

Gelijk
Van Schelluinen moeten in 3C niet meteen geweldige prestaties worden verwacht, zet trainer Ger Klop niet hoog in. De voorbereiding bevestigt zijn gelijk. Maar toch zal Schelluinen er uitgerekend in de derby tegen GJS meteen willen staan. Al geldt dat natuurlijk ook voor de tegenstander, waar Cees Lagendijk aan het opbouwen is geslagen. Schelluinen legt de favorietenrol graag bij de gasten uit Dalem neer, maar zint ongetwijfeld op een openingsstuntje.

Debutant VVAC reist naar Papendrecht, dat als titelkandidaat wordt afgeschilderd. Ook Cees van Bavel kruipt dus in de rol van underdog. Hij moet puzzelen, want met topscorer David Pleisner, Robbin Dame en Marcel Vonk heeft hij drie langdurig geblesseerden in de selectie. Alledrie zullen ze hoogstwaarschijnlijk voor de winterstop niet meer in actie komen.

Het jonge Groot-Ammers wil graag weten waar het staat en gaat dat ontdekken bij Groote Lindt. De Alblas krijgt Heukelum op bezoek, een tegenstander die -zo lijkt het althans- kwaliteit heeft moeten inleveren.

Versterkte promotie
De versterkte promotie maakt 4D er alleen maar leuker op. Lekvogels en Streefkerk hebben allebei zo hun ambities en treffen elkaar in de eerste speelronde in Lexmond. Peursum (tegen Vuren) en HSSC'61 (tegen Raptim) hebben een uitbeurt die winst moet kunnen opleveren, al is Raptim nog een beetje de 'grote onbekende'. Noordeloos beseft dat met ZBC'97 één van de kampioenskandidaten naar de Nieuwendijk komt. Arkel ten slotte opent in Dordrecht tegen Dubbeldam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden