Beesd gaat opnieuw voor top-5

Nieuws 85 keer gelezen

BEESD – Wim Bender begint bij Beesd aan zijn vijfde en laatste seizoen als hoofdtrainer. Het wordt voor zijn jonge groep tijd om weer een stap te zetten.

Je ziet ze niet vaak meer. Trainers die lange tijd bij een club zitten. Wim Bender is een uitzondering. Hij begint aan alweer zijn vijfde seizoen bij zijn Beesd. Net na de millenniumwisseling was hij al eenzelfde periode werkzaam op sportpark Molenzicht. Afgelopen jaar ging zijn ploeg in de 4e klasse voor een plek in de top-5. Ondanks een recordaantal punten (32) voor de rood-zwarte brigade, eindigde de ploeg als zesde. “Op één puntje van FC Engelen”, weet Bender nog. “En dat is dan toch balen. Dit jaar verwacht ik weer wat meer van deze groep. We gaan opnieuw voor een plaats bij de eerste vijf.”

Aanjager
Beesd heeft een ploeg die even vooruit kan. Veel jonge spelers hebben inmiddels al de nodige ervaring in de vierde klasse opgedaan. Waar het scorend vermogen nog weleens ontbrak, bleek uit de bekerwedstrijden dat ook dit steeds beter gaat. “We maakten dertien doelpunten in drie wedstrijden, dus dat is absoluut positief. Wel missen we nog een beetje een aanjager in het veld. Iemand die het voortouw neemt. Ik kan ook niet alleen maar aan de kant staan schreeuwen. Dat werkt averechts”, zegt Bender.

Periodetitel
Kijkend naar de concurrentie concludeert de leraar in het voortgezet onderwijs dat er best wat mogelijk is voor zijn ploeg. “Er zijn een hoop nieuwe ploegen bij gekomen met onder anderen RKTVC en HHC’09. Wij beginnen tegen Real Lunet, Teisterbanders en HHC’09. Dan moeten we er gelijk staan. Tegen dat soort ploegen mogen wij minder punten verspelen. ”

Hoewel promotie naar de derde klasse nog wat te vroeg lijkt te komen voor dit Beesd, kijkt Bender stiekem toch naar een periodetitel. “Als je ziet dat vorig seizoen Teisterbanders en het jaar daarvoor SCR een periode pakken, dan moet dat voor ons ook mogelijk zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 9 uur geleden
Afbeelding
Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 9 uur geleden
Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 17 uur geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30