Meerkerk in hitte langs Herovina

Nieuws 9 keer gelezen

HERWIJNEN– Herovina en sv Meerkerk speelden hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Meerkerk was iets beter tegen de hitte bestand en won de bekerwedstrijd: 1-2.

Na afloop had eigenlijk iedereen het over de warmte. “Lekker dit, gaan we vaker doen”, grapte Meerkerk-back Gijsbert Bruijnes. “Nee, dit was geen doen. Niemand had fut om de andere ploeg onder druk te zetten. Het veld was keihard, dus dat was ook al niet prettig. Maar goed, de punten zijn binnen. Voor wat het waard is in de beker.”

De jonge Herovina-verdediger Johan Niesing, die voor rust de 0-1 in eigen doel schoot, zat na afloop nog wat uit te puffen. “Voorlopig zullen we het nog wel even warm hebben. De douches kunnen hier ook alleen op standje loeiheet, dus daar gaan we voorlopig maar niet onder.” En dan te bedenken dat Niesing slechts veertig minuten mee deed. De linksback kneusde vorige week zijn teen en juist daar ging een Meerkerk-speler op staan. Vijf minuten voor rust liet hij zich vervangen.

Niet op oorlogssterkte
Beide ploegen waren zaterdag lang niet op oorlogssterkte. Door de zomerfestivals, vakanties, blessures en schorsingen uit vorig seizoen ontbraken enkele bepalende spelers. Herovina deed het onder andere zonder spits Maarten Lievaart en de broers Kevin en Remon Steenbruggen. Bij Meerkerk ontbraken onder meer Brian Vink en Gert-Jan Koekoek. In combinatie met de hitte zorgde dit ervoor dat de wedstrijd amper het aanzien waard was. Alleen in het eerste halfuur van de tweede helft viel er wat te beleven op sportpark De Kol.

Lowlands
Binnen vijf minuten was Meerkerk-verdediger René de Winter twee keer gevaarlijk. Eerst kopte hij op de lat om even later wel de 0-2 tegendraads binnen te schieten. Het aanvallende gevaar van de thuisploeg moest komen van Jeffrey van der Meijden. Tien minuten na rust bracht hij dan ook de spanning terug met de 1-2. Even later was hij na een mooie pass van Lloyd Hobo ook nog dicht bij de gelijkmaker. Wilco den Tuinder, teruggekomen van festival Lowlands om de geblesseerde Klaas Jan van Zessen te vervangen, kon redding brengen. In het laatste halfuur was vooral Meerkerk gevaarlijk, maar Wilco de Leeuw bracht een paar keer sterk redding. Van der Meijden schoot via Den Tuinder nog een vrije trap tegen de paal.

De sportiviteit had voor Herovina-trainer Hans Richters wel wat goed gemaakt. “Meerkerk is een leuke ploeg om tegen te spelen. Dit doen we graag een keer over bij wat betere omstandigheden.”