Groot-Ammers strijdend ten onder

Nieuws 50 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - Voor Groot-Ammers is de nacompetitie ten einde. Maar ze hebben wel laten zien dat ze kunnen voetballen.

Ook in de uitwedstrijd tegen NOAD’32, toonde Groot-Ammers aan zeker niet de mindere te zijn. Maar die van Wijk en Aalburg waren net iets slimmer, iets uitgekookter. Dat bleek doorslaggevend, want na negentig minuten spelen stond daar 4-2 voor de thuisploeg op het bord. Voor Ammers was het avontuur voorbij.

“Jammer, want ik vind dat de best voetballende ploeg niet heeft gewonnen”, meende trainer Ron Vlot. Misschien had hij gelijk. Feit is in ieder geval dat de geelzwarten met een positief gevoel op de nacompetitie kunnen terugkijken. Er werd verdienstelijk gevoetbald. Maar daar koop je weinig voor als de tegenstander uiteindelijk met de punten aan de haal gaat.

Van richting veranderd
In tegenstelling tot de wedstrijd op Ammers liet het eerste kwartier dit keer twee gelijkwaardige ploegen zien. Maar na een kwartier had Ruben Bouman het geluk aan zijn kant toen hij in de zestien een schot waagde dat via een Ammerse verdediger van richting veranderde, waardoor keeper Martin Nobel kansloos was.
Maar de geelzwarten kwamen terug. Amper vijf minuten later werd een snelle aanval via Michael den Hartog en Pim den Hartog door Jeroen van Dam met een schot op doel afgerond. Ook nu veranderde de bal van richting via NOAD-verdediger Arne Fuijkschot. En dan zijn keepers doorgaans kansloos. Dus Arjan Poelstra ook: 1-1.

Strafschop
Een minuut of tien later gaf Groot-Ammers het, net als een week eerder, een beetje onnodig weg. Een uitval van NOAD'32 werd door Henri Schouten afgerond met een hoge voorzet. Ook nu liet de verdediging van Ammers de gevaarlijke Van Ballegooijen zómaar zijn gang gaan. Hij kopte in alle vrijheid de bal binnen: 2-1.

En het werd nog erger toen keeper Martin Nobel de inkomende uitblinker Ruben Bouman ten koste van een strafschop moest keren. Maar Nobel drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd door de schuiver van Kornee Sterrenburg uit zijn doel te tikken.
Ammers leefde nog en kwam na rust goed terug. Khalid Bendami, tot dan toe toch weer wat te nadrukkelijk op de solotoer, gaf de bal af aan Pim den Hartog. Die speelde zich via een paar kapbewegingen heel knap vrij en plaatste de bal vervolgens in de uiterste hoek: 2-2.

Van de 22ste tot de 30ste minuut was NOAD weer aan zet. Henri Schouten net naast. Een schot van diezelfde Schouten, met een snoekduik door Nobel gekeerd en Kevin Bouman die tegen de lat kopte. Maar even later was het via Ruben Bouman, die zomaar alleen door kon lopen, raak: 3-2.

Wereldgoal
Weer trok Ammers het initiatief naar zich toe. Een vrije trap van Pim den Hartog ging centimeters naast. En toen kwam John van Bergeijk na lang blessureleed weer binnen de lijnen. En hoe. De goalgetter (17 dit seizoen) van NOAD omspeelde twee verdedigers en plaatste de bal met een weergaloze stift over Nobel heen. Een wereldgoal: 4-2.

Ammers was verslagen. De resterende tien minuten waren te kort om nog iets te ondernemen. Einde verhaal. Maar één ding was duidelijk. Het team van Ron Vlot bewees in deze twee wedstrijden dat ze ten onrechte zo laag in de competitie zijn geëindigd. Met dit materiaal kan op derdeklasniveau een veel belangrijker rol worden gespeeld dan in het afgelopen seizoen.