Cees Lagendijk naar GJS

Nieuws 77 keer gelezen

DALEM - Stedoco-trainer Cees Lagendijk is vanaf het nieuwe seizoen trainer van zaterdagtweedeklasser GJS uit Dalem. Dit hing al enige tijd in de lucht, maar is maandagavond nu ook officieel bevestigd. De succesvolle oefenmeester zoekt het dus nog dichterbij huis en kan straks vanuit zijn woning in Gorinchem-Oost op de fiets naar de training.

“Ik ben weliswaar door diverse clubs benaderd, maar mijn gezin en mijn werk zijn ook belangrijk. Ik ben vaak ’s avonds pas om zes uur thuis. Bij een vereniging verder van huis zou ik dan snel moeten eten en hup weer de auto in. Daar zat ik niet meer op te wachten. Bovendien is GJS een prachtige club met de nodige potentie”, aldus de 48-jarige oefenmeester.

Eind november waren de eerste gesprekken tussen Lagendijk en GJS. “Door bestuurlijke beslommeringen is pas vandaag de kogel door de kerk. GJS heeft afgelopen vrijdag een aantal nieuwe bestuursleden benoemd, waaronder een volledig nieuw dagelijks bestuur. Daar was even het wachten op. Ik heb er zin in en wil deze sleeping giant wel wakker krijgen. Je kunt op twee manieren proberen op een hoog niveau te voetballen. Met geld, dat heb ik bij Heerjansdam en Stedoco gedaan. Of met eigen talenten, dat ga ik bij GJS doen. Het wordt wel een aardige klus, want structureel moet er een en ander veranderen. Dat lukt niet alleen en ook niet in een paar maanden tijd, dus vandaar dat we voor een samenwerking voor onbepaalde tijd hebben gekozen. Ieder jaar in december prikken we een evaluatiemoment en bepalen we of we doorgaan of niet.”

Lagendijk wil niet te ver vooruit kijken. “Het komende jaar ga ik met alle voetbaltechnische mensen van GJS de kar trekken. Voor het eerste elftal tot en met de D1-pupillen gaan we een technisch plan maken. Potentieel is er bij de jeugd genoeg. Samen met Michiel van den Berg sta ik voor de A-selectie en is het doel om de vereniging in zijn totaliteit te ontwikkelen, om uiteindelijk structureel op het niveau van de eerste klasse te spelen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 6 uur geleden
Afbeelding
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 6 uur geleden
Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 14 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 15 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 20 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 21 uur geleden