Niks aan 't handje in Aalst; wel extra ledenvergadering

Nieuws 20 keer gelezen

AALST - De aanhoudende geruchtenstroom onder de supporters, het gekrakeel over het ontbreken van Aalsterse jongens in het eerste elftal; voor het bestuur van Roda Boys is de maat vol. Op maandag 12 december organiseert het een extra ledenvergadering met als enige agendapunt de onvrede bij de achterban. Die moet weggenomen worden.

“Laat ze dan hun zegje maar doen”, zegt Cor Vernooij, secretaris van de al jarenlang voorzitterloze voetbalvereniging. “Continue horen we geruchten waar niets van klopt, voortdurend is er schijnbaar onvrede over het ontbreken van Aalsterse jongens in het eerste elftal. Dat zijn we zat. Onlangs op de ledenvergadering hoorden we niets. Toen leek alles koek en ei, maar de geruchtenstroom blijft maar voortduren. Klagen doe je op een ledenvergadering. Die kans geven we ze nu nog eens extra en dan moet het maar eens afgelopen zijn.”

Onzin
Hardnekkige geruchten volop in en rondom Aalst. Hoofdsponsor Holcim, die per 1 januari 2012 overgenomen wordt, zou per direct met de sponsoring stoppen. De scouts Wim van de Maas en Johnny van Driel zouden door dit plotselinge stokken van de geldstroom er per direct mee stoppen. Het bestuur zou onderling geld gelapt hebben om de spelersgroep nog te kunnen betalen. Trainer Van den Dungen zou verlengd hebben, tot grote onvrede van de spelersgroep en een deel van het bestuur…. En zo gaat de geruchtenstroom nog wel even door.
Vernooij zucht eens diep. “Op sommige dingen ga ik niet eens reageren. Zoveel onzin. Ongehoord.” Wel wil hij reageren op het gerucht dat Holcim stopt met het hoofdsponsorschap. “Dat is nu weer zo’n typisch bericht. Holcim is overgenomen door een ander bedrijf. Dat klopt. Maar wij hebben gewoon een lopend contract tot 31-12-12. Punt. Ze zijn al bijna 30 jaar onze trouwe hoofdsponsor. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor. De contracten met Holcim lopen in kalenderjaren. We hebben altijd driejarige contracten gehad. Het huidige contract loopt af per 31-12-12. En dus gaan we net als altijd in januari evalueren. Dat zullen we ook dit jaar doen.” Dat er dan een andere directie zit, maakt volgens Vernooij niet veel uit. “We hopen dat Holcim, net als de afgelopen tientallen jaren, aan onze club blijft verbonden.”
Van een crisis is volgens Vernooij dan ook geen sprake. “Ben je gek. Er zijn mensen die het blijkbaar leuk vinden om Roda Boys in een kwaad daglicht te stellen. Die praten met jan en alleman, met de pers, in de kroeg, langs de lijn. En maar stoken!”

Mooie tijd
Wim van de Maas moet lachen als hij de geruchten hoort. “Tsjongejonge, hoe krijgen ze het verzonnen. Van wie heb je dat?” De scout van Roda Boys weet heel goed hoe de lijntjes lopen en verwacht dan ook geen antwoord. Hij vervolgt: “Ja, het klopt dat ik heb aangegeven dat ik er zo langzaamaan mee ga stoppen. Maar dat heeft niets te maken met Holcim, geldgebrek of wat dan ook. Voor alles is een tijd. Ik doe het nu vanaf 1998. Dat lijkt me een mooie tijd.”
Dat zijn collega Johnny van Driel ook stopt, klopt eveneens zegt Van de Maas en ook Vernooij bevestigt dat. “Maar ook dat heeft niets te maken met oorzaken die binnen de club te vinden zouden zijn.” Van de Maas: “Er hoeft ook niemand zich zorgen te maken over het technische beleid. Wij zullen onze opvolgers keurig begeleiden. Is dat in februari, dan stop ik in februari. Is dat in augustus, dan ga ik door tot de zomer.” Wie de opvolgers van de beide heren zullen zijn, daar is nog niets concreets over te zeggen.

Vernooij besluit zijn betoog zoals alleen Aalsterse dat kunnen. “Nee hur, ammel geruchten, maar d’r is niks aan ‘t handje.

Anton Kuijntjes

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden