GJS verzuimt laatste strohalm te pakken
GJS verzuimt laatste strohalm te pakken regio-voetbal.nl

Nieuws 79 keer gelezen

DALEM - Het is GJS niet gelukt om de laatste strohalm te pakken. In een spannende, naar kwalitatief matige wedstrijd tegen Geinoord kwam GJS niet verder dan een gelijkspel, waardoor het verschil met de gasten zes punten bleef.

De gasten waren zeker in de eerste helft veel feller dan GJS en in de 6e minuut kopte Niels Hofman te kort terug op Raymon de Haan. Robert Maat onderschepte de bal en tikte via de handen van Raymon de Haan de 1-0 binnen. Kort daarna belandde een schot op de buitenkant van de paal.

In de 11e minuut leek GJS op weg naar de gelijkmaker. Jean Paul Nieuwersteeg gleed door de defensie, speelde zich keurig vrij, maar schoot tegen keeper Pascal Florie aan. In de 23e minuut keurde scheidsrechter Rick van Dee een doelpunt van de gasten af wegens buitenspel. Niet iedereen van de gasten was het hier mee eens.

Twee minuten kopte Remco de Bruijn een cornerbal keurig op doel, maar keeper Florie pakte de bal prachtig. Na ruim een half uur kwam de bal terug van keeper Florie, voor de (verkeerde) rechtervoet van Ruud Bos, die over schoot. In de 38e minuut kreeg Elvin Hardeveld een goede kans, maar zijn schot werd keurig met de voet gestopt door Raymond de Haan. Rust dus 0-1.

Wissels
Trainer Cees Lagendijk wisselde in de rust en na rust kwamen Louis Damen en Rob van den Boom in het veld voor respectievelijk Jean Paul Nieuwersteeg en Ben Vissers. GJS ging één op één spelen, want alleen een overwinning telde voor de thuisclub. De eerste mogelijkheid was voor Louis Damen, maar de bal was net iets te diep om goed onder controle te krijgen, zodat Louis tegen de uitlopende keeper aan schoot. Vervolgens een kans voor de gasten, maar hier was keeper Raymon de Haan de baas.

Na een uur spelen een goede actie van Niels Hofman, hij tikte de bal op Louis Damen, die vervolgens de bal voor het doel schoof waar Ruud Bos klaar stond om de 1-1 in doel te tikken. Scheidsrechter Rick van Dee, die er bovenop stond keurde de treffer goed, ondanks de heftig vlaggende assistent- scheidsrechter van de gasten.

Een paar minuten later weer een kans aan de andere kant. Sem van Zwieten leek vrijstaand binnen te kunnen schieten, maar Rob van den Boom kon net met zijn voet blokken ten koste van een corner. Direct daarna aan de andere kant een goede aanval van GJS, waarbij de bal bij de vrijstaande Ruud Bos kwam, die leek te schrikken van de plotselinge mogelijkheid en de bal niet goed raakte en te zacht in handen van de keeper schoot. GJS bleef drukken en weer een paar minuten later een verre ingooi van Niels Hofman op het hoofd van Ruud Bos, die doorkopte waarna Louis Damen goed inkopte, maar keeper Florie pakte de bal.

Vervolgens belandde een vrije trap van Robert Maat via een voet tegen de lat boven Raymon de Haan. De mooiste kans was nog voor GJS in de slotminuut van de reguliere speeltijd. Louis Damen kon alleen op keeper Florie afgaan en had zelf de kans om af te ronden. Hij gunde de bal echter aan Ruud Bos, maar het balletje breed mislukte volkomen, waardoor de kans verloren ging.

Na nog wat extra minuten floot de goed leidende scheidsrechter Van Dee voor het einde.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen GRC 14 op het programma. GJS kan nu vrijuit voetballen en misschien als de spanning er af is dat er zaterdag nog een verrassing in zit.