Afbeelding

Adidas voetbalschoenen kleuren de Premier League

Nieuws 240 keer gelezen

Duitsers op de Engelse velden. Aan de voeten welteverstaan. Adidas is een bepalend merk als het om voetbalschoenen gaat en daar plukt ook de Engelse Premier League de vruchten van.

Gestrikt of gevormd om de voeten van de beste voetballers in die competitie bepalen ze ritmes van wedstrijden en verloop op scoreborden. Welke schoenen het Duitse merk tegenwoordig allemaal heeft? Sportshowroom.nl is een site waar je de allernieuwste modellen als de X, de Predator of de Nemeziz eenvoudig terugvindt. Laten we, voor een goed beeld, eerst de collecties even toelichten in combinatie met wereldbekende spelers. Welk model kiezen zij en waarom is dat?

Alle topclubs hebben spelers in huis die op de Adidas voetbalschoenen hun waarde willen bewijzen. Neem bijvoorbeeld Gabriel Jesus bij Manchester City. Snel draaien, schieten en doelgericht handelen maken hem tot een groot talent. Hij is nog jong, maar toch. Adidas X biedt hem de touch die hij nog heeft: Skeletalweave is een ultradun, lichtgewicht raster dat over het bovenwerk ligt. Jesus is daarmee nog sneller en scherper.

Diezelfde stad, Manchester, huisvest een andere smaakmaker. Niet in het blauw dus, wel in het rood van United. Zijn naam? Paul Pogba. Met Adidas Predator onder zijn outfit heeft de Fransman een clean en veterloos schietvlak. Geen enkel detail, naadje of randje staat in de weg tussen de Fransman en de bal. Datzelfde bovenwerk heeft een Controlskin. Ontegenzeggelijk de manier om de bal strak aan de voeten te houden. Pogba staat in Engeland oog in oog met zijn teamgenoot bij het Franse nationale elftal: N'Golo Kanté.

Als altijd is Kanté de gedrevenheid zelve. Een projectiel op het middenveld. Noppen onder zijn Adidas X voetbalschoenen hebben puntige details aan de voorkant en een ronde afwerking aan de achterkant. Ideaal is die combinatie voor het dynamische spel van de kleine wereldkampioen. Voor hem is snel aanzetten en afremmen hiermee nog effectiever. Na een onderschepping is hij direct weg voor een uitval.

Domineren op het veld is de taak van Mesut Özil. Bij zijn Arsenal. Een ultra responsieve boost en Primeknit bovenwerk maken hem tot de speler met die sublieme balcontrole. Welke schoen hem dat geeft? Adidas Predator. Özil's spel, dat van de snelle en precieze passing, komt het beste tot uiting op dat model. Hij kijkt, plaats zijn standbeen, zwiept en passt. Altijd naar de juiste kleur en met de goede snelheid.

Misschien minder sierlijk maar minstens zo effectief is de Engelse international Dele Alli. Diepgang en ruimtes vinden als niet te miskennen wapens. Alli weet dat hij op zijn schoenen nooit uitglijd voor het doel. Met de Adidas Predator heeft hij een model met een controlframe. Een manier om zijn snelle loopacties stabiel in contact te houden met het veld. Opdrachten van zijn hersenen gaan naadloos over in acties op het veld. Een bal in de box? Alli staat scherp voor het doel op zijn Adidas Predator.

Compressie en flexibiliteit komen samen in de Adidas Nemeziz. Voor de stevige ondergronden is dit dé schoen om snel te wenden en stabiliteit te behouden. Roberto Firmino weet als geen ander wanneer hij een versnelling moet plaatsen om ruimtes in de duiken. Zijn behendigheid wordt door de Nemeziz op de juiste waarde geschat.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 34 minuten geleden
Afbeelding
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 51 minuten geleden
Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 8 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 9 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 14 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 16 uur geleden