Logo regio-voetbal.nl
• Philip den Haan.
• Philip den Haan. (Foto: Rick den Besten )
Trainerscarrousel

Philip den Haan vertrekt na drie jaar op Scalune

  •   keer gelezen

SCHELLUINEN • Na drie seizoenen komt er een einde aan de verbintenis tussen vv Schelluinen en hoofdtrainer Philip den Haan.


"Alles overziend is de tijd rijp om na drie jaar te stoppen. Gezamenlijk is geconcludeerd dat de rek eruit is. In goede harmonie overigens, want na een prima start van deze competitie en een duidelijk mindere periode, voetballen we nu weer wat beter. Alleen de punten moeten nog komen. We gaan het tij keren, daar ben ik van overtuigd", aldus Werkendammer Den Haan.

Promotie
Hij begon ruim 2,5 jaar zeer succesvol en bracht vv Schelluinen bij zijn eerste wedstrijd als coach terug in de derde klasse. "Juist in die nacompetitiewedstrijd toonden we als elftal daadkracht en voerde de prestatiedrang de boventoon. Vervolgens hebben we de afgelopen jaren een goede balans weten te vinden tussen zowel prestatief als recreatief voetbal. Helaas moet ik constateren dat we in de derde klasse met hardwerkende tegenstanders soms een streepje tekort komen."

Saamhorigheid
Overigens heeft de ervaren Den Haan een goed gevoel bij de club. "Schelluinen is een warme en leuke club. Klein, maar zeer hecht. De intimiteit en de saamhorigheid spreken mij zeer aan. Ik heb mij daar lekker in kunnen bewegen, waarbij ik meer was dan alleen de trainer van de club. Het is wat het is, onze wegen gaan scheiden. Het wordt tijd dat Schelluinen een nieuwe hoofdtrainer krijgt."

Peoplemanager
Léon de Bruijn, samen met Robert Golverdingen verantwoordelijk voor voetbaltechnische zaken op Sportpark Scalune: "De afgelopen jaren zijn leuk geweest. We zijn blij met de inbreng van Philip en de positieve verandering die hij heeft gebracht. We hebben ook alle vertrouwen in een mooie afsluiting, maar we zijn toe aan iets anders. Er moet weer een frisse wind gaan waaien. We zoeken daarom een gedreven trainer, die als peoplemanager het beste uit onze best wel talentvolle spelersgroep weet te halen."

Rustig afwachten
En wat gaat de voormalig trainer van Woudrichem, IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk en Heinenoord zelf doen? "Dit jaar ben ik 60 jaar geworden, maar dat is slechts een getal. Voor mijn gevoel ben ik jonger en mijn knie van 70 wordt ook weer jonger. Ik zal niet heel actief op zoek gaan naar een nieuwe vereniging, maar laat rustig alles over mij heen komen."

Theo Sprong
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup