Logo regio-voetbal.nl
• Kenny Anderson in zijn periode als speler van RKC Waalwijk.
• Kenny Anderson in zijn periode als speler van RKC Waalwijk. (Foto: Rick den Besten )

Kenny Anderson over vertrek: 'Er is persoonlijk best wat veranderd'

  •   keer gelezen

VEEN • Kenny Anderson, die eerder besloot per direct te vertrekken bij Achilles Veen, heeft ook besloten zijn voetbalschoenen voorlopig in de tas te laten.


Over zijn beslissing zegt hij: ‘’Tijdens de coronaperiode is er persoonlijk best wat veranderd. Zo heb ik onder andere een kleine gekregen, en het feit dat ik het voetbal niet echt miste in die 4 à 5 maanden was voor mij al een teken aan de wand. Het echte plezier in het voetbal voelde ik niet meer. Ik vind het niet fair om halve bak mee te hobbelen, dus kon ik door blijven sukkelen of direct de beslissing nemen.’’

Daar voegt hij aan toe: ‘’Verder heeft het niets met de club Achilles Veen of de staf of groep te maken. Het was echt een persoonlijke keuze.’’

Gevoel volgen
Anderson kwam afgelopen zomer over van tweededivisionist ASWH. Zijn verblijf bij de club uit Veen was dus van korte duur. Van frustratie is echter geen sprake: “Ze gaven aan dat ik mijn gevoel moest volgen. Uiteraard was er teleurstelling. Maar ook voor mij is het niet per se een gemakkelijke keuze geweest.”

Voorlopig zal de 28-jarige middenvelder niet meer terugkeren in clubverband: ''In teamverband zit je altijd gebonden aan vaste tijden. Met name een zaterdagmiddag slokt een groot deel van je vrijheid op. Vanaf negen jaar oud zit ik al in jeugdopleidingen en heb ik altijd alles gelaten. Ik merk dat dat me nu tegenstaat.”

Anderson speelde voorheen onder andere voor ASWH, Quick Boys, RKC Waalwijk en Heart of Midlothian FC.

Jan van der Horst
Freelance-redacteur Het Kontakt en Regio-Voetbal
Volg @janvanderh op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen