Kozakken Boys wil snel weg uit onderste regionen
Kozakken Boys wil snel weg uit onderste regionen regio-voetbal.nl

Kozakken Boys wil snel weg uit onderste regionen

Nieuws 343 keer gelezen

WERKENDAM - Zorgelijke tijden voor Kozakken Boys, dat zich na de bekerwedstrijd van dinsdagavond alweer moet gaan richten op de confrontatie met GVVV. De tegenstander uit Veenendaal draait evenals de ‘boys’ nog niet best, heeft slechts vijf punten, maar komt wel altijd met opgestroopte mouwen naar De Zwaaier. Het zijn veelal duels op het scherp van de snede.

Kozakken Boys ging zaterdag al voor de derde keer in dit nog prille seizoen onderuit en staat samen met FC Lienden en Scheveningen op de voorlaatste plaats. Wij moeten terug naar het seizoen 2002/2003 toen Kozakken Boys als laatste eindigde in de hoofdklasse en naar de eerste klasse degradeerde. De Werkendammers keerde een jaar later meteen terug, waarna de weg naar succes werd ingezet. Kozakken Boys zou nooit meer zover wegzakken, met een kampioenschap in 2015 als hoogtepunt en daarnaast nog zeven top vijf noteringen.

Onbegrijpelijk
Trainer Jasper de Muijnck ging maandagavond, zoals gebruikelijk, nog even terug naar de wedstrijd van het weekeinde daarvoor. “Waarom wij het in Haarlem tegen de Koninklijke HFC opeens helemaal kwijt waren, is moeilijk in te schatten. Onbegrijpelijk, want in de eerste helft waren wij daar zoveel beter dan de tegenstander. Na persoonlijke fouten van mijn centrale verdedigers gingen wij op twee gedachten hinken en dat is in het voetbal nooit goed.”

Daar kwam ook nog eens de vervelende hoofdblessure van Sanny Monteiro bij. Hij werd onbesuisd in de rug gelopen en liep daarbij een bloedende hoofdwond op. Hij ging groggy naar de grond en werd door voorzitter Henk de Goeij naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Monteiro zal het duel van zaterdag waarschijnlijk nog moeten missen.

Openingen zoeken
Na die tegenslagen na rust, zakte het hele team door de ondergrens en verdween binnen alle linies het vertrouwen. De Muijnck heeft zijn team verteld dat nu met zijn allen de schouders eronder moeten. De Zwijndrechter weet dat GVVV over een ervaren ploeg beschikt.

“Zij hebben in tegenstelling tot ons een hecht team dat al jaren samenspeelt. Tegen GVVV moeten wij er wel staan, want deze wedstrijd wordt erg belangrijk. Wij spelen nu drie keer in acht dagen en dat is goed voor mijn ploeg. Ik verwacht niet dat GVVV aanvallend zal spelen. Het zal opnieuw een team zijn dat zich in onze thuiswedstrijd gaat ingraven. Niet leuk voor onze supporters, maar wij zullen naar openingen moeten zoeken en die Veenendaalse muur moeten slechten.”

Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden