Maarten Boddaert rots in de branding bij Achilles Veen
Maarten Boddaert rots in de branding bij Achilles Veen regio-voetbal.nl

Maarten Boddaert rots in de branding bij Achilles Veen

Nieuws 219 keer gelezen

VEEN – Maarten Boddaert is ingeburgerd bij Achilles Veen. De 28-jarige ex-prof schetst een beeld van zichzelf en van de club.

Trainer Clemens Bastiaansen typeert Boddaert als mentaal sterk, een speler die veel vuil werk opknapt en een rots in de branding. De nuchtere centrale verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, kan zich wel vinden in de typering van zijn trainer.

“Ik heb het prima naar mijn zin in Veen”, vertelt hij. “Het was een bewuste stap en het is goed uitgepakt. We hebben ook een leuke groep bij Achilles Veen. Dat zijn toch factoren die allemaal meespelen”, stelt Boddaert. Maarten Boddaert is een mannetje, die iedere trainer wel in de groep wil hebben met al zijn ervaring.

Australië
Eind augustus afgelopen jaar kwam Maarten Boddaert na een profavontuur in Australië aanwaaien op De Hanen Weide. Het avontuur ‘down under’ bij Adelaide Comets had zes maanden geduurd.

“Het ging eigenlijk wel goed, maar ik kreeg een schop op mijn enkel. Bij een MRI-scan kwam ook een oude blessure aan het licht en de club wilde er geen risico mee nemen. In overleg is toen besloten het contract te ontbinden. Ik baalde er wel van, want ik had het avontuur in Australië graag af willen maken. Aan de ene kant was het dus wel zuur, maar ik kijk er toch met een positief gevoel op terug”, aldus Boddaert.

Maarten Boddaert kwam terug naar Nederland en besloot het profvoetbal af te sluiten en het bij de amateurs te gaan proberen. “Ook in het kader van mijn maatschappelijke loopbaan”, vertelt de in Roosendaal woonachtige Boddaert, die momenteel werkt als accountmanager expediteur bij een bedrijf in Oosterhout.

Loopbaan
Maarten Boddaert begon met voetballen bij RKVV in Roosendaal. Op de leeftijd van D-pupillen werd hij al opgepikt door de profclub RBC. Hij haalde ook het eerste elftal. Na het faillissement van RBC stond Boddaert op straat. Gelukkig kon hij een contract tekenen bij FC den Bosch. Hij speelde er vijf jaar en voetbalde onder meer samen met Anthony Lurling en was er in zijn laatste jaar aanvoerder. De interesse van Telstar en VVV liepen vervolgens op niets uit.

Na zijn al genoemde avontuur bij Adelaide Comets in Australië volgde Achilles Veen, waar hij al snel een vaste waarde is geworden. Bijna was de overgang niet tot stand gekomen. “Is eerste instantie was er geen plek voor mij. Achilles Veen had de selectie al rond. Nadat er iemand afhaakte kon ik er alsnog terecht. Ik heb het met beide handen aangepakt en het is achteraf gezien een goede keuze geweest. Ik heb plezier en voel me thuis hier.”

Dat het gevoel wederzijds is, blijkt uit het feit dat de club Maarten Boddaert ook al heeft vastgelegd voor volgende seizoen. “Ik ben kritisch op mezelf en weet wel wanneer ik een goede of slechte wedstrijd heb gespeeld. Als we verliezen baal ik als een stekker."

Hoge ogen
Helemaal tevreden kan Maarten Boddaert niet zijn over de eerste seizoenshelft van Achilles Veen. De hoofdklasser in Veen begon uitstekend. Naarmate de winterstop naderde kwam er echter de klad in en zakte Achilles Veen naar de vierde plaats.

“We hadden meer punten moeten hebben. We speelden een aantal wedstrijden gelijk, die we hadden moeten winnen. Dat hadden minimaal zeven punten moeten zijn”, zegt Boddaert. “Dan waren we goed aangesloten bij Ter Leede, SteDoCo en Noordwijk. We weten echter waar het aan ligt en hoe het beter kan. Het is zaak dat de spelers hun goede spel in de tweede seizoenshelft gaan belonen. Ook kregen we domme goals tegen. Dat moeten we er uit halen. Ik denk echter dat we in de tweede seizoenshelft nog hoge ogen gaan gooien. We hebben een hechte groep, die voor elkaar door het vuur gaat. Ik zou graag de nacompetitie willen halen. Het is een mooi toetje en ik denk dat het er met deze groep wel in zit”, besluit Boddaert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden