Logo regio-voetbal.nl
Groot-Ammers en Peursum strijden om tweede plek in 4D
Groot-Ammers en Peursum strijden om tweede plek in 4D (regio-voetbal.nl)

Groot-Ammers en Peursum strijden om tweede plek in 4D

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - De Alblasserwaardse 4D-derby tussen Groot-Ammers en Peursum is zaterdag 28 november bepaald niet van belangen ontbloot. Inzet is de tweede plek en aansluiting bij de nog ongeslagen koploper Unitas. Peursum moet laten zien dat het de nederlaag tegen Unitas heeft verwerkt en dat zou zomaar eens een flinke klus kunnen worden.


In de hoofdklasse A is SteDoCo inmiddels weer opgeklommen naar de vierde plaats. Om bovenin mee te blijven doen mag op eigen veld tegen hekkensluiter Argon geen fout worden gemaakt.

Eersteklasser GJS gaat op jacht naar de eerste overwinning. Dat zou dan tegen Woudenberg moeten gebeuren. In dezelfde klasse is het voor Sliedrecht vooralsnog wisselvalligheid troef. Tijd om daarmee af te rekenen en 'gewoon' te winnen van DTS'35 Ede.

Nieuw-Lekkerland staat in de westelijke 1e klasse net boven de rode streep. Afstand nemen van de degradatiezone luidt het devies en met hekkensluiter Bruse Boys als tegenstander moet dat kunnen lukken.

2F
In 2F staat SV Meerkerk vooralsnog keurig in de middenmoot. Maar de Meerkerkers moeten van goeden huize komen om tegen medekoploper Almkerk de punten op 't Hoog te houden. Hardinxveld heeft pas drie punten en de confrontatie van Papendrecht biedt weinig perspectief op meer. Drechtstreek-Woudrichem is een duel tussen twee promovendi, die allebei keurig in de middenmoot staan. Je zou zeggen dat een gelijkspel voor de hand ligt, maar met name de thuisploeg zal daar geen genoegen mee willen nemen. Rodelantaarndrager SVW heeft het lastig en zal zich tegen Roda Boys weinig illusies maken.

3C
3c dan. De Alblas heeft zich opgewerkt naar de tweede plaats, maar Groote Lindt hijgt in de nek. Uitgerekend de tegenstander van zaterdag. Een topper dus in Zwijndrecht. Alblasserdam wil bijblijven, maar weet dat Ameide slechts een puntje minder telt. Oppassen dus voor een misstap op Souburgh. Streefkerk worstelt tot nu toe in de uitduels. Daar moet tegen het tot nu toe tegenvallende Leerdam Sport maar eens verandering in komen.

IFC valt tot nu toe tegen en zal door De Zwerver bij de keel worden gepakt, al is het wel de vraag hoe de Kinderdijkers zich zullen houden nu het blessureleed in de ploeg aanzienlijk is. Schelluinen heeft op basis van de nacompetitie van vorig seizoen wat goed te maken tegen ZBC'97. Een mooie uitdaging voor de ploeg van Philip den Haan, want de Zwijndrechtenaren zijn de toch wel verrassende koploper.

HSSC'61
In West 1 stelde HSSC'61 afgelopen zaterdag teleur. Dat wordt dus op zoek naar eerherstel tegen Benschop, dat bovenin meedraait.

4D
Samen met het al genoemde trio Unitas, Peursum en Groot-Ammers spreken ook VVAC en Arkel een woordje mee in 4D. VVAC moet zich niet laten verrassen door MVV'58, dat op eigen veld voor de eerste overwinning zal strijden. Arkel is sowieso gewaarschuwd, want de thuisderby tegen SVS'65 ging vorig seizoen verloren. Wij verwachten dat Arkel zich niet nogmaals de kaas van het brood zal laten eten. Unitas wil de puike reeks ongetwijfeld uitbreiden tegen Brakel en SV Noordeloos wil z'n positie in het linkerrijtje versterken ten koste van het puntgelijke Zuilichem.

Lekvogels
Voor Lekvogels weer een topper. Houten, nog zonder puntenverlies, komt op bezoek.

Unitas-zondag
Het sprookje van Unitas-zondag duurt alsmaar voort. Maar er loert gevaar, want nummer drie VELO doemt op als tegenstander. Kan Unitas ook de opponent uit Wateringen weerstaan?

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen