Belangrijke thuisduels voor WNC en Herovina
Belangrijke thuisduels voor WNC en Herovina regio-voetbal.nl

Belangrijke thuisduels voor WNC en Herovina

Nieuws 186 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Met nog twee competitieronden voor de boeg moeten de meeste beslissingen in de regio Leerdam nog vallen. WNC en Herovina spelen zaterdag bovenin hun klasse belangrijke thuisduels maar voor hun tegenstanders Nieuw-Lekkerland en ASV Arkel staat er eveneens veel op het spel. Diverse andere clubs uit de Leerdamse regio strijden nog volop voor handhaving. In de hogere klassen gaat het bij de ontmoetingen GRC 14-LRC en Hardinxveld-Heukelum zelfs om rechtstreekse duels tussen ploegen die allebei door degradatiegevaar worden bedreigd.

Hun kampioenskansen hebben WNC en Herovina overigens al enige tijd niet meer in eigen hand, want de concurrentie staat er beter voor. WNC loopt ondanks een heel sterk seizoen nog zelfs het risico om overal naast te gaan grijpen. Herovina is al wel zeker van in ieder geval de promotienacompetitie maar voor de titel is de club uit Herwijnen afhankelijk van een misstap van rivaal GVV’63.

GRC 14 –LRC
Het gevaar van directe degradatie heeft LRC  in de eerste klasse inmiddels knap afgewend, maar de dreiging van degradatieduels in een nacompetitie is nog altijd levensgroot. Dat laatste geldt trouwens voor de flink teruggevallen debutant GRC 14 ondertussen eveneens. De belangen zaterdag in Giessen zijn dus voor beide teams heel groot. In Leerdam verloor LRC met 1-3 van GRC 14. Zo’n nederlaag kan LRC zich nu niet permitteren, want dan is de kans alleszins reëel dat LRC onder de streep belandt. Het zou voor LRC ook gezien de vaak beperkte productiviteit thuis erg riskant zijn om alles op het slotduel op eigen veld tegen Zuidland aan te laten komen. LRC weet dus wat haar zaterdag in Brabant te doen staat.

WNC-Nieuw Lekkerland
WNC speelt thuis tegen Nieuw-Lekkerland, dat op doelsaldo net onder de streep staat en in de laatste twee duels tegen titelkandidaten moet proberen om degradatieduels nog te ontlopen. Voor behoud van haar kampioenskansen zal WNC zaterdag echter zelf moeten winnen. Een 0-0 gelijkspel zoals destijds in Nieuw-Lekkerland zal niet voldoende zijn. Bovendien heeft WNC een goed resultaat nodig om in elk geval deelname aan de promotienacompetitie te kunnen behalen, want daarvoor lijkt vanwege de prima prestaties van outsider Oude Maas in de derde periode alleen de nu door WNC bezette derde plaats straks in het eindklassement toereikend te zijn. De spanning in Waardenburg zal zaterdag voor beide teams heel groot zijn.

Hardinxveld-Heukelum
In de tweede klasse staat het duel Hardinxveld-Heukelum helemaal in het teken van de strijd tegen degradatie. Hardinxveld is voorlaatste en moet winnen om directe degradatie nog te kunnen ontlopen. Heukelum staat nu op de elfde plaats die straks tot degradatieduels veroordeelt, maar de ploeg van trainer Marco Verbeek heeft na de dure winst op CDW zeker nog zicht om boven de streep te komen. Thuis won Heukelum met 2-0 van Hardinxveld en zo’n zege heeft Heukelum nu weer nodig. Hardinxveld heeft echter heel andere plannen om een afzink naar de derde klasse nog te voorkomen.

GJS-Tricht
Tricht is na de nipte thuisnederlaag tegen Wilhelmina’26 weer in serieuze degradatiezorgen beland. Als zaterdag in Dalem tegen GJS weer zou worden verloren, zou Tricht zomaar weer onder de streep kunnen terugvallen. GJS staat bovenaan in de derde periode maar zal die periode ondanks een inmiddels al zekere tweede plaats in de totaalklassering ook zelf moeten winnen omdat anders alleen bij periodewinst van kampioen Delta Sports deelname aan de promotienacompetitie door GJS kan worden behaald. De belangen voor zowel GJS als Tricht zijn dus bijzonder groot. Thuis verloor Tricht na een erg vroege voorsprong met 1-3 van GJS. Nu zal Tricht het beter willen doen maar GJS, dat thuis alleen van de kampioen verloor, start wel duidelijk als favoriet.

Wieldrecht-HSSC’61
HSSC’61 speelt in de derde klasse C in Dordrecht tegen het sterke Wieldrecht, dat op de tweede plaats slechts één punt achter koploper Drechtstreek nog volop voor het kampioenschap meestrijdt. HSSC’61 staat na de kostbare midweekse winst op IFC nu vier punten boven de streep, maar is nog niet helemaal veilig voor degradatieduels. In Hei- en Boeicop verloor HSSC’61 met 1-2 van Wieldrecht en ook ditmaal heeft de Dordtse promotiekandidaat thuis veruit de beste winstkansen. Eén punt zou voor HSSC’61 dus al heel mooi meegenomen zijn en in feite al reddend vanwege het gunstige Heicopse doelsaldo in vergelijk met de andere onderin bedreigde clubs.

De Zwerver-SC Everstein
In Kinderdijk strijden De Zwerver en SC Everstein ook voor directe handhaving in de derde klasse. De Zwerver heeft in haar slotduel aan een gelijkspel genoeg om veilig te komen maar SC Everstein is alleen bij een zege echt gebaat. In Everdingen lukte dat SC Everstein met 2-1 nipt, maar zaterdag wordt dat lastiger want De Zwerver presteert al wekenlang goed met slechts één nederlaag in de laatste acht duels. SC Everstein staat daarom voor een krachtproef.

Haaften-Woudrichem
Haaften ontvangt in de derde klasse D de ongenaakbare koploper Woudrichem, dat ook na haar overtuigende titel niks cadeau geeft en mikt op een record aantal winstpunten en op landelijk gezien het minste aantal tegengoals (nu nog pas 6). Voor Haaften gaat het om het ontlopen van degradatieduels, want de rode streep is ondanks de kostbare zege bij SVW nog nabij. De marge met Zuilichem is momenteel drie punten en Zuilichem heeft een veel simpeler slotprogramma. Na de 2-0 nederlaag in Woudrichem zou een gelijkspel voor Haaften tegen de kampioen nu al een stunt zijn.

Asperen-Unitas
Asperen speelt thuis tegen Unitas dat deze week zonder zelf te spelen inmiddels voor het tweede seizoen op rij rechtstreeks als hekkensluiter is gedegradeerd. Asperen staat zelf vier punten boven de streep en is bij een zege in dit voorlaatste competitieduel dus veilig. In Gorinchem won Asperen met 1-3 van Unitas en die prestatie zal Asperen thuis willen prolongeren. Hoewel Unitas in de laatste twee wedstrijden nog keurig gelijkspeelde, moet het Asperen op het eigen kunstgras inderdaad kunnen lukken om zich via de volle winst definitief te kunnen vrijwaren van degradatieduels.

Leerdam Sport-NEO’25
Leerdam Sport ontvangt NEO’25, dat in klasse 3D voorlaatste is. De Brabanders proberen om de degradatienacompetitie nog te ontlopen, maar daarvoor kent alleen een zege voor NEO’25 nog enige waarde. Leerdam Sport heeft na een matig seizoen zelf echter ook nog twee punten nodig om veilig te komen. In Sprang speelden Leerdam Sport en NEO’25 destijds tegen elkaar met 1-1 gelijk. Nu zal Leerdam Sport op heel felle tegenstand van NEO’25 moeten rekenen, want de bezoekers strijden voor hun laatste kans om nog met een positief uitzicht aan het slotduel thuis tegen Haaften te kunnen gaan beginnen. Leerdam Sport is dus gewaarschuwd.

Herovina-Arkel
De afloop van de kampioensrace van Herovina kan in de vierde klasse D nog alle kanten op. Er is een mogelijkheid dat zaterdag al de beslissing valt. Mocht Herovina thuis voor het eerst in deze competitie verliezen en rivaal GVV’63 zou de thuisderby tegen Kerkwijk wel winnen, dan is het in Gameren al feest. Er is ook een kleinere kans dat Herovina zelf zaterdag al kampioen wordt. Dat gebeurt alleen als Herovina van ASV Arkel wint en als GVV’63 op eigen veld verliest. In alle andere gevallen valt de beslissing pas op de slotdag als Herovina al is uitgespeeld en GVV’63 in Hellouw nog bij ASH op bezoek gaat. Eerst zal Herovina evenwel thuis tegen ASV Arkel revanche moeten nemen voor de late 1-0 uitnederlaag in december. ASV Arkel strijdt echter in de race met Lekvogels ook nog volop voor haar kansen op kwalificatie als de derde deelnemer aan de promotienacompetitie vanuit deze klasse. Het zal dus in Herwijnen een heel spannende wedstrijd gaan worden.

MVV’58-ASH
De streekderby tussen MVV’58 en ASH kent geen enkel belang meer. In Hellouw werd in twee afleveringen helemaal niet gescoord en misschien wordt het zaterdag in Meteren wel weer een gelijkspel. Hopelijk dan wel met meer doelpunten.

SVS’65-Vianen
Ook het treffen tussen SVS’65 en Vianen heeft geen betekenis meer. In Spijk zal SVS’65 de magere competitie toch met een zege willen afsluiten. Dat vereist wel revanche voor de ruime 4-1 nederlaag die in Vianen werd geleden.

Vuren heeft de kwalificatie voor de promotienacompetitie inmiddels dankzij een imposante opmars al op zak en is zaterdag vrij voordat over een week in Kerkwijk de laatste reguliere competitiematch zal worden gespeeld.

Beesd-FC Schadewijk
Beesd staat er in de vierde klasse F van het zondagvoetbal slecht voor. Degradatieduels lijken amper meer te ontlopen. Alleen een thuiszege tegen het sterke FC Schadewijk zou Beesd nog nieuwe hoop kunnen geven. De Brabanders strijden evenwel vooral met GVV en Alem voor nog twee tickets voor de promotienacompetitie. In Oss kende Beesd in deze competitie een enorme positieve uitschieter door met liefst 0-4 royaal van FC Schadewijk te winnen. Zo’n stunt heeft Beesd zondag thuis weer hard nodig.

Rhelico-HRC’14
Rhelico speelt in Rumpt tegen hekkensluiter HRC’14, dat op punt van degraderen staat. Als de fusieclub uit Hurwenen en Rossum zondag niet van Rhelico wint, is de directe afzink naar de vijfde klasse in elk geval een feit. Rhelico won in de Bommelerwaard in december met 1-3 van HRC’14 en zou zich door een nieuwe zege definitief boven de streep kunnen nestelen. Dat zal Rhelico toch niet op de slotdag in de derby bij GVV willen laten aankomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) 6 uur geleden
• Sleeuwijk - Nivo Sparta (2-3).
Selectie Sleeuwijk blijft intact 19 uur geleden
• WNC won in Almkerk met 1-3.
WNC en Almkerk strijden om tweede plaats, Heukelum op bezoek bij Altena voorbeschouwing VHL/West-Betuwe gisteren
Afbeelding
Middenvelder Luc van Dongen (SCO Oosterhout) derde nieuweling bij Be Ready 3 mei, 12:55
Afbeelding
Emre Gülpinar tweede nieuwkomer voor Unitas (zat) 3 mei, 07:52
• DCV - Nieuw-Lekkerland.
Bij Nieuw-Lekkerland - DCV en Hardinxveld-Sleeuwijk is het zaterdag 'do or die' voorbeschouwing Alblasserwaard 3 mei, 07:15