Belangrijke speelronde in 3e klasse C
Belangrijke speelronde in 3e klasse C regio-voetbal.nl

Belangrijke speelronde in 3e klasse C

Algemeen 256 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Nu de winterse trekjes weer zijn overgewaaid, lijkt er komend weekend een volledige speelronde afgewerkt te kunnen worden. In de 3e klasse C wordt het een hele belangrijke, want zowel de bovenste twee als de onderste twee ploegen spelen tegen elkaar.

De verschillen in de Derde Divisie zijn nog altijd uiterst klein. SteDoCo moet dus op de hoede blijven. Het vier punten meer tellende Harkemase Boys is een mooi doelwit.

Nog geen directe problemen voor SteDoCo, zoals die er in de hoofdklasse A wel zijn voor Sliedrecht. Het belang van de thuisbeurt tegen Swift is dan ook evident. Een pittige tegenstander, want Swift handhaaft zich keurig in de subtop.

Bij Nieuw-Lekkerland is het wisselvalligheid troef. De groenwitten zullen VVGZ, dat hard onderuit ging bij GRC 14, maar wat graag een nieuw tikkie willen geven.

Alle zeilen bijzetten
Het verhaal van de streekclubs in de westelijke 2e klasse is bekend. Ze moeten alle zeilen bijzetten om dreigende degradatie te voorkomen. Hekkensluiter Alblasserdam krijgt echter een zware kluif aan nummer 3 Piershil, terwijl Papendrecht nummer 4 Nieuwenhoorn ontvangt.

2F
GJS zal in 2F haar goede reeks willen voortzetten tegen streekgenoot Altena. SV Meerkerk is het aan z'n stand verplicht te winnen van hekkensluiter BLC en voor Hardinxveld staat het belangrijke degradatietreffen tegen Wilhelmina'26 op de rol.

Laatste kans
De Alblas-Wieldrecht is de topper in 3C: de koploper op bezoek bij de nummer 2. Na de nederlaag van Wieldrecht tegen Drechtstreek ligt alles weer open, helemaal als De Alblas de Dordtenaren een nieuw verlies weet te bezorgen. SC Everstein en VVAC hebben hele andere zorgen. In Everdingen vecht VVAC misschien wel voor z'n laatste kans.

Streefkerk wil zich zo snel mogelijk veilig spelen. Winst op streekgenoot De Zwerver brengt dat doel dichtbij. De Kinderdijkers willen dat niet laten gebeuren, want in dat geval worden de wolken boven De Schans donkerder. Ameide probeert uit een vormdip te komen, maar zal een gemotiveerd Groote Lindt tegenover zich vinden.

In 3D is Unitas vrij, net als HSSC'61 in 3C. SVW moet oppassen zich niet te verslikken in NOAD'32, dat het als nummer 4 goed doet.

Topper in 4D
Koploper ASV Arkel heeft het stilstaande nummer in 4D. Daarachter is Lekvogels-MVV'58 een topper. Beide clubs willen de aansluiting met Arkel behouden.

In 4E lijkt het kampioenschap naar Willem II te gaan, maar ligt de strijd om de nacompetitietickets nog open. Bij winst op runner-up ONI doet Schelluinen goede zaken. Zelfs Groot-Ammers is nog niet kansloos, maar het kan zich bij TSVV Merlijn geen nieuwe misstap veroorloven. SV Noordeloos krijgt een kluif aan DFC en Peursum zal GSC/ODS voorbij willen steken op de ranglijst. Beide ploegen staan op 13-14.

Wekelijks een finale
Zondagtweedeklasser Unitas speelt wekelijks een finale. De thuiswedstrijd tegen Zundert moet drie punten kunnen opleveren.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) 1 uur geleden
• Sleeuwijk - Nivo Sparta (2-3).
Selectie Sleeuwijk blijft intact 13 uur geleden
• WNC won in Almkerk met 1-3.
WNC en Almkerk strijden om tweede plaats, Heukelum op bezoek bij Altena voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 18 uur geleden
Afbeelding
Middenvelder Luc van Dongen (SCO Oosterhout) derde nieuweling bij Be Ready 20 uur geleden
Afbeelding
Emre Gülpinar tweede nieuwkomer voor Unitas (zat) gisteren
• DCV - Nieuw-Lekkerland.
Bij Nieuw-Lekkerland - DCV en Hardinxveld-Sleeuwijk is het zaterdag 'do or die' voorbeschouwing Alblasserwaard 3 mei, 07:15