Kelme-Lekstreektoernooi met vijf clubs uit de regio
Kelme-Lekstreektoernooi met vijf clubs uit de regio regio-voetbal.nl

Kelme-Lekstreektoernooi met vijf clubs uit de regio

Nieuws 98 keer gelezen

LEKSTREEK – Onder de naam Kelme-Lekstreektoernooi gaan de A- tot en met D- jeugd selectieteams van vv Lekkerkerk, De Zwerver, De Alblas, Dilettant en Nieuw-Lekkerland de komende weken de degens kruisen. Het evenement beleeft op 23 mei de eerste ronde.

“Op basis van de goede contacten die de laatste jaren onderling zijn opgebouwd, hebben we vorig jaar met elkaar afgesproken om de samenwerking uit te breiden met een toernooi voor de jeugdselectieteams van onze verenigingen”, vertelt Edo van Veen namens vv Lekkerkerk en de organisatie. “Na enkele maanden brainstormen is toen de eerste editie van het Lekstreektoernooi gespeeld. Na die succesvol verlopen eerste uitgave is besloten de tweede editie uit te breiden met vv Dilettant. Hierdoor komt er een meer gelijkmatige verdeling tussen de twee zijden van de Lek. Daarnaast breiden we het toernooi uit met een D-poule.”

De intentie is volgens Van Veen niet zozeer de winst van het toernooi, maar meer om de deelnemende jeugdspelers op een sportieve manier met elkaar in contact te brengen. “Veel jonge voetballers zitten bij elkaar op school of kennen elkaar al op een andere manier, waardoor er een sportieve onderlinge rivaliteit heerst. Het is dan leuk om ook tegen elkaar te voetballen” 

Op basis van de onderlinge resultaten per poule wordt een totaalstand per club opgemaakt. Wie als eerste eindigt in dat klassement, ontvangt de wisselbokaal. De eerste editie werd gewonnen door De Alblas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden