Kees Kool: 'Altijd gezegd dat ik na zo’n blessure zou stoppen'
Kees Kool: 'Altijd gezegd dat ik na zo’n blessure zou stoppen' regio-voetbal.nl

Kees Kool: 'Altijd gezegd dat ik na zo’n blessure zou stoppen'

Nieuws 375 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP/LEERDAM – Ondanks alle wensen voor een goed en gezond nieuwjaar begon 2016 voor Kees Kool op zijn zachtst gezegd beroerd. Op de eerste training van het nieuwe jaar brak de verdediger van HSSC’61 zijn linkerbeen op twee plaatsen. En dus voetbalt hij voorlopig niet. Als dat er ooit al weer van komt. “Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als ik zo’n blessure zou oplopen.”

Kees Kool weet nog precies hoe het gebeurde. “We waren bezig met een paar partijtjes en ik had de eerste verloren, dus ik was al niet goed in mijn hum”, vertelt Kool. Toen in het volgende wedstrijdje Kees’ broertje Floris al gescoord had, werd het humeur van Kees Kool er niet beter op. Floris Kool was op weg naar zijn tweede treffer. “Dat ging niet gebeuren. Ik wilde niet nog een keer verliezen.”

Kees tikte inderdaad de bal weg voor de al uithalende rechter van Floris. “Ik hoorde wat en voelde direct een doffe pijn. Toen ik naar mijn been keek, zag ik mijn voet ernaast liggen.” En dus was uitgerekend zijn broertje betrokken bij zijn blessure. “Wel lullig voor hem, ja. We vechten wel vaker stevige duels uit en dat ging tot nu altijd goed. Ik hoorde dat hij er na de training wat stil bij zat”, vertelt Kool.  

Er staat Kool nog een lange weg te wachten. “Zes tot acht weken in het gips en dan nog zo’n periode revalideren.” Of hij nog terugkeert in de Heicopse hoofdmacht is nog de vraag. “Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als ik zo’n blessure zou oplopen. Ik wil eerst honderd procent genezen en weer gewoon kunnen werken. Daarna zien we wel verder.” 

Maarten van Hoogevest

* Het volledige interview met Kees Kool staat deze week in Het Kontakt Alblasserwaard en Het Kontakt Leerdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden