Logo regio-voetbal.nl
KB-voorzitter Ad van Wijk: 'Het recht heeft gezegevierd'
KB-voorzitter Ad van Wijk: 'Het recht heeft gezegevierd' (regio-voetbal.nl)

KB-voorzitter Ad van Wijk: 'Het recht heeft gezegevierd'

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM - Kozakken Boys-voorzitter Ad van Wijk reageert verheugd op de uitspraak dat zijn club in het KNVB-bekertoernooi blijft.

“Het recht heeft gezegevierd. Heerlijk voor de hele club en natuurlijk ook voor Tijs Verdoorn. Ik ben er trots op dat we dit gewonnen hebben. Heel fijn”, aldus Van Wijk.

“We konden dit ook niet over onze kant laten gaan. Het was wel een moeilijke zaak. Wij als amateurclub tegen de grote KNVB.”


Van Wijk hoorde het nieuws vrijdagmiddag van advocaat Keje Molenaar. “'Jullie hebben gewonnen. De KNVB moet het terugdraaien', zei hij. Enorm fijn nieuws. Natuurlijk is dit wel een dure grap geweest, maar we vonden ook naar onze aanhang toe dat we het moesten doen. Een historisch moment. Mensen die ons nog niet kenden, kennen nu Kozakken Boys wel.” 

Stomme fout
De positieve uitspraak was voor wedstrijdsecretaris Tijs Verdoorn een pak van het hart. “Ik loop niet één stap, maar honderd stappen lichter”, is Verdoorn opgelucht. “Het was natuurlijk van mij een stomme fout. Ik heb het helemaal onbewust gedaan. Ik weet nu nog niet waarom ik de naam van Madjer Lukoki er niet op heb gezet. Maar gelukkig heeft het recht toch gezegevierd. Natuurlijk ook onvoorstelbaar dat er door de KNVB eerst zo beslist is. Ik hoorde wel dat de KNVB er zelf ook niet goed raad mee wist.”

De voetbalbond laat vrijdag via zijn website weten dat het de hele kwestie tussen HBS en Kozakken Boys een 'vervelende zaak' vindt. "Van tevoren stond namelijk al vast dat deze zaak voor HBS of voor Kozakken Boys op een teleurstelling zou uitlopen", aldus de KNVB.

De bond zal de uitspraak van de rechter bestuderen en op basis daarvan bepalen of er juridische vervolgstappen genomen worden.

Kozakken Boys speelt op woensdagavond 16 december -voor het eerst in haar bestaan- in de vierde ronde thuis tegen AZ.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup