Van Zuilichem mag het mooi weer worden
Van Zuilichem mag het mooi weer worden regio-voetbal.nl

Van Zuilichem mag het mooi weer worden

Nieuws 147 keer gelezen

ZUILICHEM - Zuilichem is in 3D de grote outsider voor een plek in de nacompetitie. Missie voor het Paasweekeinde: geen (of weinig) punten morsen.

Voor Zuilichem is het tijdens het dubbele Paasprogramma erop of eronder. Minstens vier punten uit twee duels zijn nodig om in de race te blijven voor de derde of vierde plaats. De prima presterende derdeklasser krijgt eerst subtopper Sparta’30 op bezoek en reist op Tweede Paasdag naar Breda voor een duel bij middenmoter The Gunners.

De huidige zesde plaats, met slechts drie punten achterstand op nummer drie Woudrichem, is boven iedere verwachting. Het drie jaar geleden gepromoveerde Zuilichem redde in het eerste jaar in de derde klasse met moeite het vege lijf en finishte vorig jaar na een dramatische start als achtste.

Betere opbouw
Onder de nieuwe trainer Ron Laros kende Zuilichem ook dit seizoen een matige ouverture. Nadat na zeven wedstrijden middenvelder Patrick Kooijman naar achteren werd gehaald, zette de ploeg een indrukwekkende serie neer waarin acht duels zeventien punten opleverden. Tegelijkertijd posteerde Laros topscorer Michel Kooijman (veertien treffers) iets naar achteren.

“Patrick zorgt voor een betere opbouw waardoor er meer voetbal in de ploeg zit. Michel komt beter tot zijn recht als hij teruggetrokkener speelt. Hij is gevaarlijker als hij moet komen, dan wanneer hij in de voeten wordt aangespeeld.”

Opportunistischer
Denderde Zuilichem na de tactische omzetting als een trein door 3D, na de winterstop loopt het stroever. Tegen Barca, BLC en NOAD’32 verspeelde de subtopper vijf punten. Laros geeft het weer en de slecht bespeelbare velden de schuld: “We zijn gedwongen om opportunistischer te voetballen. De velden zijn zo slecht dat het ondoenlijk is om over de grond te voetballen, terwijl Zuilichem het juist van de combinatie moet hebben. Patrick moet nu vaker een station overslaan dan hem lief is. Onze verdediging, met spelers die tamelijk klein van formaat zijn, heeft moeite met tegenstanders die de hoge bal hanteren. Ik hoor dat trouwens ook van Wilhelmina. Deze ploeg staat tweede, maar komt met dit weer ook minder goed toe aan voetballen.”

Laros, die ook komend seizoen Zuilichem onder zijn hoede heeft, gelooft er heilig in dat de dorpsclub de nacompetitie kan halen. “Er is één ploeg, BVV, die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Dan krijg je een tijd niks en komt Wilhelmina. Daaronder zitten zes ploegen -waaronder Zuilichem- die derde kunnen worden. Áls er al een mogelijkheid is om de play-offs te halen, dan is het dít seizoen.”

Belangstelling
De goede prestaties blijven niet onopgemerkt. Zo zou Roda Boys zijn zinnen hebben gezet op Michel Kooijman, die in het verleden al twee seizoenen bij de eersteklasser uit Aalst speelde. De spits keerde afgelopen seizoen van Almkerk terug naar het dorp waar hij is opgegroeid en nog steeds woont.

Patrick Kooijman, Rob Bouman en de pas zestienjarige middenvelder Maverick van Maaren staan in de belangstelling van clubs als GRC 14 en Wilhelmina’26. “Goeie reclame voor de club”, lacht Laros, “maar ik ben zo arrogant om te denken dat al deze jongens nog minstens een jaar kiezen voor Zuilichem.”

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden