'Zware wedstrijd tegen Unitas zat nog in de benen'
'Zware wedstrijd tegen Unitas zat nog in de benen' regio-voetbal.nl

'Zware wedstrijd tegen Unitas zat nog in de benen'

Nieuws 29 keer gelezen

GORINCHEM - Natuurlijk overheerste zo kort na de met 3-2 verloren PCC-finale tegen LRC Leerdam de teleurstelling, maar na een nachtje slapen zal het jonge GJS toch vooral trots zijn op de tweede plaats.

Topscorer Quincy Bartens: "Natuurlijk had ik vooraf nooit durven hopen dat ik hier topscorer zou worden. Het is mijn eerste keer bij de senioren en dan mag je er niet vanuit gaan dat je de meeste doelpunten gaat maken."

Jan van Veen: "Hier staat een hele trotse voorzitter. Niet alleen trots op de senioren, maar ook op de D'tjes die het Leon Pellikaan Toernooi wisten te winnen en de B-junioren die in de halve finale terecht verloren van Kozakken Boys. Net als bij de senioren met goed voetbal."

De aangeschoven aanvoerder Mathijs de Groot vult aan: "Met mijn 32 jaar had ik bijna de vader van deze jongens kunnen zijn. Net als gisteren misten we Sjors Hendriks, Sereno Latuhihin en Lorenzo Agnoli. Maar met zeven man en de koppies dezelfde kant op kun je ver komen."

Onbevangenheid
"De zware wedstrijd van gisterenavond zat nog wel in de benen. Je kunt zien dat de jongens het niet gewend zijn om te zaalvoetballen", aldus begeleider Robert Scheurwater, zelf herstellende van een operatie aan zijn meniscus. 

"Prachtig, vooral die onbevangenheid. Verder ben ik blij dat er geen onvertogen woord is gevallen en dat er niemand over de schreef is gegaan", besluit preses Van Veen. Op de afwezigheid van drie van A-selectiespelers wilde de GJS-voorzitter niet ingaan. "Voorafgaand aan dit toernooi hebben we goede afspraken gemaakt, die waren glashelder. Daar moeten we nu, na de verloren finale, niet meer over zeuren. Mathijs zei het goed, met zeven man en een goede instelling kun je veel bereiken."

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sleeuwijk - Nivo Sparta (2-3).
Selectie Sleeuwijk blijft intact 9 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) 9 uur geleden
• WNC won in Almkerk met 1-3.
WNC en Almkerk strijden om tweede plaats, Heukelum op bezoek bij Altena voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 14 uur geleden
Afbeelding
Middenvelder Luc van Dongen (SCO Oosterhout) derde nieuweling bij Be Ready 16 uur geleden
Afbeelding
Emre Gülpinar tweede nieuwkomer voor Unitas (zat) 21 uur geleden
• DCV - Nieuw-Lekkerland.
Bij Nieuw-Lekkerland - DCV en Hardinxveld-Sleeuwijk is het zaterdag 'do or die' voorbeschouwing Alblasserwaard 22 uur geleden