Smet op mooie kwartfinales Champions Cup | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Smet op mooie kwartfinales Champions Cup
Smet op mooie kwartfinales Champions Cup (regio-voetbal.nl)

Smet op mooie kwartfinales Champions Cup

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - Unitas, Hardinxveld, GJS en LRC Leerdam hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup.

De kwartfinaleavond eindigde in mineur. Na de zwaar betwiste 'golden goal' van LRC haalden de spelers van SVW verhaal bij de arbitrage. Een vechtpartij -ook enkele 'supporters' hadden hun emoties niet onder controle- kon maar net door de Security in de kiem worden gesmoord. Hierdoor bleef het enige tijd onrustig in De Oosterbliek. Lees ook website SVW.

Titelverdediger Unitas speelt vrijdagavond 2 januari in de halve finale tegen een flink verzwakt GJS (de A-selectie gaat op trainingskamp), de andere halve eindstrijd gaat tussen Hardinxveld en LRC Leerdam. Een Gorinchems onderonsje in de finale is dus uitgesloten.

Unitas - Leerdam Sport'55
Voor veertienhonderd toeschouwers trapten Unitas en Leerdam Sport de kwartfinales af. Vooraf werd beide teams een grote kans toegedicht om tot de finale te bereiken, maar door de monsterzege van GJS tegen Raptim moest Leerdam Sport het met een beste nummer twee plaats doen en was de beoogde finale al één van de vier kwartfinales.

In een op dat moment nog niet helemaal 'uitverkochte' Oosterbliek was het Unitas dat als eerste op zoek ging naar de openingstreffer. En die kwam er ook. Christiaan Perrier wist binnen vijf minuten de score te openen. De Unitas-spits liet in de voorrondes het scoren vooral over aan Hicham Farhou, maar daar bracht hij nu verandering in. Na de 1-0 nam Perrier namelijk ook de 2-0 voor zijn rekening. Unitas zette daarmee een grote stap naar de halve finale.

Toch moesten de roodbroeken nog vol aan de bak om die voorsprong te verdedigen. Akram Chentouf vond namens Leerdam Sport de aansluiting en drong vervolgens ook aan op de 2-2. De paal stond die gelijke stand echter in de weg. Waar de gelijkmaker uitbleef, was het even later wel 3-1 voor Unitas. Wederom Christiaan Perrier liet de Leerdamse keeper de bal uit het netje vissen.

Na de pauze werd het publiek getrakteerd op een uiterst spannende wedstrijd. De 2800 ogen die op de spelers gericht stonden, zorgden voor enige nervositeit bij de spelers en enkele slordigheden achterin bij beide ploegen zorgden voor een aantal opgelegde kansen. Bij Leerdam Sport stond vooral het aluminium in de weg.
Dat aluminium werd vier minuten voor tijd wel ontweken. Aan de goede kant ook nog. Het was Eloys Tapirima die de spanning terugbracht. In het vervolg zat de 3-3 er niet echt meer in. De Gorcumse defensie stond als een huis en Christiaan Perrier verzorgde na zijn drie eerdere goals ook de vierde voor zijn ploeg.

Unitas: Christiaan Perrier (4x)
Leerdam Sport: Akram Chentouf en Eloys Tapirima


Hardinxveld - Arkel 5-3
Hardinxveld en Arkel maakten in de groepsfase hun plaats op de lijst met outsiders meer dan waar en wonnen allebei alle drie de groepswedstrijden. Nu stonden ze tegenover elkaar. Een favoriet was er niet echt aan te wijzen, wat overigens bij alle kwartfinales het geval was, en dus ging het publiek er maar eens lekker voor zitten.

Hardinxveld nam na anderhalve minuut de leiding. ‘Een goed begin is het halve werk’ zullen de Hardinxvelders gedacht hebben. Het halve werk bleek ook dit keer maar de helft, want nog geen minuut later deed Joey van Assendorp wat hij in de groepsfase ook al vijf keer deed: scoren. En die 1-1 gaf de mannen in blauw vertrouwen. Vertrouwen is er om uitbetaald te worden en dat was ook dit keer niet anders. Remie Schuurman bracht zijn ploeg op een 1-2 voorsprong.

Ondanks de voorsprong van Arkel was het Hardinxveld dat in het vervolg het speloverwicht had. En dat speloverwicht bovendien omzette in een scoreoverwicht. Onder aanvoering van aanvoerder Joran Schröder schroefden de mannen uit Hardinxveld het tempo op en liepen uit naar 4-2. Arkel besloot met die 4-2 stand om drie minuten voor tijd nog met een ‘vliegende’ doelman te spelen. En niet zonder succes. Van afstand was het Remie Schuurman die de Arkelse hoop terug bracht.

Waar het risico van de extra speler in eerste instantie beloond werd, werd het een minuut voor tijd de Arkelse ploeg ook fataal. Een slordigheidje achterin zorgde ervoor dat Joran Schröder zowel de beslissing als zijn tweede van de wedstrijd in een leeg doel kon schuiven.

Hardinxveld: Joran Schröder (2x), Robin de Kok, Roy van ’t Hoog en Erik Blokland
Arkel: Remie Schuurman (2x) en Joey van Assendorp

Sliedrecht - GJS 3-5
Met vier afwezigen (en daardoor slechts één wissel) maar met topscorer Luciano van Harlingen trad Sliedrecht in de derde kwartfinale aan tegen GJS. Sliedrecht dat het initiatief nam, was dichtbij de openingstreffer. De paal stond in Sliedrechts oogpunt echter tot twee keer toe precies op de plek waar hij niet had moeten staan. 

Dat gaf GJS vervolgens de mogelijkheid om te doen wat Sliedrecht dus niet lukte. Via Ynzo Calor kwamen de Gorcumers op een 0-1 voorsprong. Niet bepaald verdiend te noemen, maar dat maakte een van drie Gorcumse kwartfinalisten niet veel uit. Wat de ploeg in het rood vermoedelijk wel uitmaakte, was de Sliedrechtse gelijkmaker die een minuut voor rust viel.

Gelukkig voor GJS trok Lorenzo Agnoli zich weinig aan van die gelijkmaker. Hij verzorgde zowel de 1-2 als de 1-3. GJS was niet per se de beste van de twee, maar des te meer de gelukkigste. Aan de andere kant was het aantal schoten op de paal namelijk al verdubbeld naar een totaal van vier.

Naast de ballen op de paal was er ook daarnaast genoeg spektakel te beleven. GJS-doelman Mathijs de Groot, die zijn ploeg meer dan eens behoedde voor een tegengoal, nam een hoofdrol op zich. Nadat hij eerst een prachtige assist op Ynzo Calor gaf, kreeg hij even later de gele kaart getoond nadat hij de Sliedrechtse spits een onvrijwillige salto liet maken. Bij een stand van 2-4 was het veldspeler Nick van Vuren die een penalty moest keren. Dat lukte niet. Sameth Ulosey punterde de bal piekfijn binnen.

Diezelfde Sameth Ulosey nam vervolgens de hoofdrol van De Groot over door zijn tweede gele kaart en dus rood te krijgen. Daarmee was de Sliedrechtse gifbeker, die inmiddels de maat van een liters groot melkpak aannam, nog niet op. Quincy Bartens verzorgde namelijk de eindstand met zijn tiende van het toernooi. Daarmee staan zowel Bartens als Van Harlingen bovenaan de topscorerslijst. Voor laatstgenoemde is het toernooi afgelopen. Bartens daarentegen speelt vrijdag met GJS tegen Unitas. Een pittige kluif gezien het feit dat drie van de GJS’ers op trainingskamp gaan.

Sliedrecht: Roy Leeuwestein, Dennis Bot en Sameth Ulosey
GJS: Ynzo Calor (2x), Lorenzo Agnoli (2x) en Quincy Bartens

SVW - LRC Leerdam 3-4

Bloedstollend. Zo mocht de kwartfinaleavond getypeerd worden. En het was aan SVW en LRC de taak om daar nog een schepje boven op te doen. En dat kon wel aan deze favorieten voor de eindzege over gelaten worden.

Dat bleek al na vijf minuten toen John Wijnbelt het spektakel in gang zette met zijn vijfde doelpunt van het toernooi. Het brak de wedstrijd volledig open en de wedstrijd zou zich ontpoppen tot ‘strijd der titanen’. Mergim Shala verzorgde nog wel de 2-0, maar in de allerlaatste minuut voor rust was het Jerraynell van der Pol die met twee treffers de Leerdammers weer naast de Gorcumers bracht. 2-2 was daarmee de ruststand.

De strijd barstte pas echt los na de rust. Schoten op paal, lat en daar tussen zorgden voor een enorme spanning. Die spanning schemerde ook door in het aantal kaarten. Verschillende gevaarlijke aanvallen werden onderbroken om ten koste van alles niet tegen een achterstand aan te lopen. Beide ploegen scoorden nog eenmaal, waardoor een golden goal de beslissing moest brengen. SVW moest dat zonder doelman Dustin van Bezooijen (wederom schouder uit de kom) en Rida Assaban doen. Beiden uit met een schouderblessure.

De verlenging duurde niet al te lang. SVW startte de verlenging met een man minder en dat zou de ploeg de kop kosten. De winnende goal van LRC was er eentje waar veel commotie door ontstond. Vooral de scheidsrechter moest het ontgelden door een vermeende overtreding op Mergim Shala, die de bal via zijn hoofd in eigen doel zag vallen. Het fluitsignaal bleef uit en dus was de 3-4 voor LRC een feit en daarmee ook een halvefinaleplek. 

SVW: John Wijnbelt (2x) en Mergim Shala
LRC: Jerraynell van der Pol (2x), Rogier Gerritsen en Eigen Doelpunt

Videobeelden volgen op nieuwjaarsdag.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup