Wedstrijd van de waarheid voor Asperen

Nieuws 251 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Voor Asperen wordt zaterdag in de derde klasse D de thuiswedstrijd tegen medehekkensluiter SSC’55 de wedstrijd van de waarheid. Beide clubs staan samen onderaan en de verliezer van komende zaterdag loopt dus het meeste risico op directe degradatie.

In Sprang Capelle verloor Asperen onnodig met 2-1 van SSC’55. Gesterkt door de ruime thuiszege van vorige week op NEO’25, een andere ploeg uit Sprang Capelle, zal Asperen nu van SSC’55 willen winnen. Dat moet in Asperen op het eigen kunstgras ook mogelijk zijn. Regio-Voetbal zal er zelf bij zijn om te zien of dit Asperen gaat lukken. 

Avondduel LRC-GJS
De streekderby tussen LRC en GJS begint zaterdag in de eerste klasse pas om zes uur. Tegen GJS heeft LRC nog heel wat goed te maken, want in Gorinchem verloor LRC direct na de winterpauze teleurstellend met 2-1 van deze toen voor het eerst winnende ploeg. Ondanks de lage klassering van GJS is voor onderschatting door LRC dus geen enkele aanleiding. Vorige week boekte hekkensluiter GJS thuis tegen titelpretendent Sliedrecht met 4-2 zelfs knap de overigens pas tweede competitiezege. LRC is dus gewaarschuwd en zal zaterdag alles moeten geven om in Leerdam na de mooie winst op Heerjansdam nu het herstel tegen GJS met een nieuwe overwinning te continueren. Scheidsrechter is zaterdag arbiter Bernard Elissen uit Udenhout.

Sportlust’46-WNC
WNC speelt in Woerden tegen Sportlust’46, dat als duidelijke koploper de uitgesproken titelfavoriet in de eerste klasse is. Toch liet de lijstaanvoerder vorige week thuis tegen VVGZ via een remise nog een steekje vallen. Met zo’n kostbaar gelijkspel zou WNC zaterdag zelf in Woerden in de felle strijd voor handhaving in de eerste klasse ook al erg tevreden zijn want in Waardenburg werd in januari kansloos met 0-5 van het sterke Sportlust’46 verloren.

Nivo Sparta-Tricht
Tricht wacht in de tweede klasse in Zaltbommel tegen koploper Nivo Sparta een erg zware opgave. Na de halve misstap in Vianen tegen Brederodes zal lijstaanvoerder Nivo Sparta niet opnieuw een fout willen maken, want vooral rivaal Papendrecht ligt op de loer. In Tricht won de Bommelse ploeg twee maanden geleden met liefst 1-7 al heel royaal. Tijdens de vorige competitie verloor Tricht ook beide confrontaties van Nivo Sparta ruim. In de strijd voor directe handhaving in de tweede klasse heeft het jonge Tricht de punten broodnodig, maar succes uit bij het sterke Nivo Sparta lijkt zaterdag erg onwaarschijnlijk.

Roda Boys-Heukelum
Heukelum voetbalt in Aalst tegen Roda Boys, dat na de winterstop steeds stroever is gaan draaien en zo de kampioenskansen al flink heeft zien slinken. Dat moet Heukelum na twee mooie uitzeges moed bieden voor een gunstig resultaat. Roda Boys zal echter nog wel in elk geval de promotienacompetitie willen bereiken om zo een compleet mislukt seizoen nog te voorkomen. Daarom zal Heukelum in de Bommeleraward ook met een gelijkspel tegen Roda Boys al niet ontevreden hoeven te zijn.

Haaften-BLC
Haaften ontvangt zaterdag het onberekenbare BLC, waarvan in Den Bosch met 3-1 werd verloren. Op eigen veld zal Haaften het beter willen doen om zo in ieder geval veilig in de middenmoot van klasse 3 D te kunnen blijven. BLC voelt echter het gevaar van de staartgroep dicht naderen en wordt dus voor Haaften geen simpele prooi.

RFC-HSSC’61
HSSC’61 speelt in Raamsdonksveer tegen debutant RFC, dat zich na de winter heel knap heeft opgewerkt. De 3-0 thuiswinst van HSSC’61 op RFC biedt dus geen enkele garantie op nieuw Heicops succes. Op de fraaie vierde plaats aast HSSC’61 niettemin in Brabant bij RFC op weer een gunstig resultaat.

GDC-Vuren
Met nog drie achterstallige duels voor de boeg heeft Vuren in de derde klasse D evenveel punten als de beide hekkensluiters. Duidelijk onder de streep heeft Vuren succes zaterdag dus dringend nodig. In Eethen zal dit Vuren tegen GDC echter zeker niet gaan meevallen.

Sparta’30-SC Everstein
SC Everstein treedt in Andel tegen Sparta’30 aan. In Everdingen won SC Everstein moeizaam met 3-2 van die opponent. Na het nipte derbyverlies in Hei- en Boeicop zal SC Everstein nu perse moeten winnen om koploper Sleeuwijk te kunnen blijven bedreigen. Dat wordt uit bij het goed presterende Sparta’30 voor SC Everstein beslist een pittige opgave.

Groot Ammers-Leerdam Sport
Leerdam Sport probeert zich in de vierde klasse nog voor de promotienacompetitie te kwalificeren. Met twee zeges was de Leerdamse start in de derde periode prima. Nu volgen twee zware confrontaties achtereen tegen Groot Ammers. Eerst is voor Leerdam Sport de uitmatch en dan volgt nog een restant uit de tweede periode. Groot Ammers raakte door twee 1-1 remises de aansluiting met koploper Brakel weer wat kwijt en zal zich thuis zeker willen herstellen. Dat belooft zaterdag op sportpark Gelkenes tegen Leerdam Sport veel spanning.

Herovina-Rhelico
Ook Herovina heeft op de vierde plaats zowel via de totaalstand als via een periode nog zicht op de nacompetitie. Thuiswinst op Rhelico is dan voor Herovina wel geboden. Dat moet in Herwijnen zaterdag ook kunnen lukken, al wint Herovina in deze competitie zelden simpel. Rhelico zal de huid overigens duur willen verkopen en zal al een week later in Rumpt als gastheer voor Herovina gaan optreden.

SV Noordeloos-ASH
ASH zal in de Alblasserwaard van SV Noordeloos willen winnen. In Hellouw lukte dit ASH royaal maar wel wat geflatteerd met 5-0. Zo eenvoudig zal het zaterdag in Noordeloos voor ASH vermoedelijk niet gaan. Bij volle winst blijft ASH in de derde periode meetellen.

MVV’58-Zuilichem
MVV’58 is bovenin de vierde klasse nog volop in de race voor de prijzen maar dan moet er thuis wel van Zuilichem worden gewonnen. Tegen de productiefste ploeg uit deze afdeling kan MVV’58 zaterdag vol aan de bak. In Zuilichem won MVV’58 pas vlak voor tijd nipt met 1-2 en in Meteren zelf zal zegevieren voor MVV’58 ook geen sinecure worden.

SVS’65-RKVSC
SVS’65 ontvangt hekkensluiter RKVSC. Een week later is in Velddriel al de return. Eerst in Spijk op het eigen kunstgras moet SVS’65 deze wedstrijd zeker kunnen winnen.

Beesd-Teisterbanders
Beesd zal zondag thuis tegen middenmoter Teisterbanders de mooie opmars in de vierde klasse zeker willen voortzetten. Dat lijkt voor Beesd tegen de gasten uit Kerk Avezaath ook wel degelijk haalbaar. Het is ook wenselijk want nadien volgen voor Beesd nog diverse duels tegen veel sterkere tegenstanders.

Buren-GVV
GVV speelt zondag in Buren weer een Betuwse klassieker. Beide teams zijn inmiddels slechts een bescheiden middenmoter in de vierde klasse. GVV verloor zelfs al vier keer op rij en moet zich in Buren dringend gaan herstellen. Dan dient er door GVV eindelijk wel weer eens volop gescoord te gaan worden.

Ophemert-Ruwaard
Ophemert heeft in de vijfde klasse al bijna twee maanden niet meer gewonnen. De laatste keer was in Oss toen Ruwaard met 2-4 werd verslagen. Nu komt Ruwaard zondag naar Ophemert toe voor de return. Dat zou voor Ophemert een mooie kans op herstel moeten betekenen.

OKSV-DSS’14
DSS’14 is zondag bij OKSV te gast. Daar in Overlangel leed Ophemert afgelopen zondag een ruime 5-2 nederlaag. De vraag is of DSS’14 het uit bij OKSV beter dan buur Ophemert zal doen. Het veel hoger gerangschikte OKSV lijkt zondag wel duidelijk favoriet voor de winst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 2 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 3 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 19 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00