Grootmachten in zaterdagvoetbal treffen elkaar op De Zwaaier
Grootmachten in zaterdagvoetbal treffen elkaar op De Zwaaier regio-voetbal.nl

Grootmachten in zaterdagvoetbal treffen elkaar op De Zwaaier

Nieuws 111 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys laadt zich na een vrij weekeinde op voor de klassieker tegen IJsselmeervogels, nog altijd de nummer één op de amateurranglijst aller tijden en de huidige koploper in de tweede divisie. De Werkendammers hebben zich wat omhoog gewerkt en staan met nog elf duels te gaan op plaats acht, op achttien punten van de ‘rooien’.

Beide ploegen troffen elkaar op 15 april 1963 voor het eerst in Werkendam. Kozakken Boys won toen met 4-1. Sinds de invoering van de topklasse en later de tweede divisie stonden Kozakken Boys en IJsselmeervogels elf keer tegenover elkaar. Vijf keer wonnen de ‘boys’, viermaal de ‘vogels’, twee keer eindigde het onderlinge treffen onbeslist. Terecht heeft FOX Sports ervoor gekozen dit duel, dat daarom om 15.30 uur begint, live uit te zenden.

Speeltijd
Trainer Michel Langerak hoopt dat bij de spelers na zo’n lang vrij weekeinde de koppies leeg zijn. Hij kon zijn ploeg donderdag nog aan het werk zien in een met 5-1 gewonnen oefenduel tegen streekgenoot Almkerk. “Voor spelers die wat minder speeltijd krijgen een goede gelegenheid om ritme op te doen. Er komt immers een periode aan waarbij wij waarschijnlijk iedereen nodig hebben. Een aantal spelers staat op scherp met kaarten en in het laatste deel van het seizoen komen er blessures. Dan is het goed dat iedereen minuten in de benen heeft.”

Wederzijds respect
Deze week staat alles in het teken van IJsselmeervogels. Een mooi affiche op De Zwaaier. Langerak: “Gezien het verleden zal er wederzijds respect zijn. Zij zullen beseffen dat zij tegen ons flink aan de bak moeten. Onze doelstelling is nu om bij de beste acht te eindigen en dat is de positie waar wij nu staan. Zaterdag is ook de start van de derde periode. Daarin hopen wij een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.”

Profileren
Gwaeron Stout, Ahmed El Azzouti en Sanny Monteiro maken in de zomer de overstap van Kozakken Boys naar Bunschoten-Spakenburg. “Ik verwacht dat zeker zij een gezonde dosis energie in de wedstrijd gaan leggen. Zij zullen willen laten zien dat IJsselmeervogels de juiste keuze heeft gemaakt om hen te halen. Zeker zij zullen zich willen profileren.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 8 uur geleden
Afbeelding
Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 8 uur geleden
Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 16 uur geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30