Verliezen is een 'doodzonde' bij derby Be Ready-Dussense Boys
Verliezen is een 'doodzonde' bij derby Be Ready-Dussense Boys regio-voetbal.nl

Verliezen is een 'doodzonde' bij derby Be Ready-Dussense Boys

Algemeen 79 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Voor een aantal regioclubs verliep het afgelopen zaterdag slecht. Een uitzondering was onder meer Kozakken Boys, dat het hoofd weer boven water begint te steken. De 2-1 overwinning op Katwijk smaakte zoet in Werkendam. Zaak is wel dat de ‘Boys’ de opgaande lijn nu door gaan trekken om er toch nog een mooi seizoen van te maken. Zaterdag moeten de Werkendammers aan de bak bij Jong Vitesse.

Achilles Veen hoefde zaterdag niet in actie te komen. Hopelijk heeft ze het wel hongerig gemaakt naar de bal. Zaterdag wacht namelijk subtopper Jodan Boys. Wil Achilles Veen die wens nog koesteren, dan zal het toch echt een stevige uitslag neer moeten zetten in Gouda.

Almkerk en GRC 14
In de eerste klasse C was het zaterdag droefenis voor Almkerk en GRC 14. Almkerk was te laat bij de les bij LRC en GRC 14 miste de kracht tegen topper Sliedrecht. Dus zullen de mannen er komende zaterdag wel moeten staan. Almkerk moet dan wel boven zichzelf uitstijgen tegen titelkandidaat Sliedrecht. Voor GRC 14 geldt hetzelfde tegen subtopper Nieuw Lekkerland. Bij verlies kan het wel eens zo zijn, dat de combinatie uit Giessen en Rijswijk de stormbal moet hijsen.

2F
In de tweede klasse F houden de regioclubs de spanning er in. Woudrichem staat op een dunne plank om zich nog met de titelstrijd te gaan bemoeien. De 1-1 zaterdag tegen Drechtstreek was een miskleun. Hopelijk zijn de Woercummers zaterdag scherper bij EBOH, dat drie punten minder heeft. Bij verlies vallen de groenwitten van hun sokkel.

Wilhelmina’26 zit even in niemandsland op de zevende plaats. De Wijk en Aalburgers zullen dan ook de mouwen op moeten stropen en zich geen buil moeten vallen aan Heukelum. Altena staat weliswaar nog op kop in de tweede periode, maar die status is wat wankel. Dus is een goed resultaat bij Drechtstreek zeker nodig. Hekkensluiter NOAD’32 speelt de kelderkraker bij Zwaluwe. De Wijk en Aalburgers hebben maar één optie en dat is de rollen omdraaien om nog uitzicht te houden om uit de ellende te komen.

3D
3D-koploper Sleeuwijk blijft gestaag bezig om de titel in zicht te houden. De mannen van trainer Pieter Tuns kunnen zich geen misstap veroorloven. Het laaggeplaatste RFC moet simpelweg gekraakt worden. Liefst met een mooie uitslag. Sparta’30 heeft het de laatste weken net niet. Hopelijk heeft trainer Mark van Noorloos komende zaterdag een positiever bericht na de wedstrijd tegen Asperen. Bij winst kunnen de Andelnaren misschien weer aanhaken bij de subtop. GDC heeft het hoofd weer boven water gestoken na de 0-3 bij BLC. Nu moeten de Eethenaren even doortrekken tegen SSC’55.

Derby op zondag
Op zondag is het weer kermis op de Schiethoek in Hank. Bij de derby tussen Be Ready en Dussense Boys staat er maar een ding voorop en dat is het prestige. Verliezen in deze klassieker is een doodzonde, dus verwachten we weer een bevlogen partijtje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden