Logo regio-voetbal.nl
Proxsys Cup

Heukelum-coach Marco Verbeek geniet: 'Geweldig evenement'

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM/HEUKELUM – In een bomvolle sporthal De Oosterbliek ging het dappere Heukelum in de slotfase van de verlenging onderuit tegen het ‘thuis’spelende GJS.  Na de nipte 4-3 nederlaag mocht Heukelum dus niet op herhaling, want drie jaar geleden ging de (Champions) Cup wel naar sportpark De Vriezenwijk.


“Ik was er in de laatste minuut nog dichtbij”, sipte aanvoerder Lars van Honk kort na het laatste fluitsignaal. “De wedstrijd kon alle kanten op, maar ik moet eerlijk zeggen dat wij nooit echt lekker in de wedstrijd zaten. GJS was standvastiger en vooral sterker in de beweging zonder de bal. Desondanks zijn we wel lang in de wedstrijd geweest.”

Toeschouwer Sil van Putten zag het vanaf de zijkant en zittend op twee stoelen moeizaam aan. “Ik ben gisteren geopereerd en de linkerachillespees zit weer vast. Nu twee weken gips en dan gaan we verder kijken. Vandaag had ik veel pijn, maar na ik weet niet hoeveel pijnstillers kon er vanavond toch bij zijn. Ik hoop na de zomerstop weer fit te zijn, maar het wordt een lange weg.”

Hecht team
Zijn ploeggenoot Tim Schwebke, uitgeroepen tot beste speler, keek ook bedenkelijk. “We speelden niet ons beste zaaltoernooi, maar waren wel een hecht en goed team. Vanavond kon GJS meer door wisselen, dat konden wij een stuk minder. De titel beste speler zegt mij op dit moment niet veel, misschien kan ik er over een paar weken wel van genieten.”

Coach Marco Verbeek, volgend jaar trainer bij het winnende GJS, gaf complimenten aan de organisatie. “Een geweldig evenement, ik heb dit nu drie keer mogen meemaken. Petje af voor iedereen die heeft meegeholpen.” Toch had de oefenmeester een kritiekpuntje. “De grens op het veld lag iets te hoog. Het toelaatbare werd regelmatig overschreden, maar vanaf de bank heb je daar geen invloed op.”

Verbeek en zijn manschappen verblijven de komende week in het Marrakesh. “Een paar dagen onder heerlijke omstandigheden trainen en een wedstrijdje spelen tegen een Marokkaanse club. Om vervolgens klaar te zijn voor de herstart van de competitie op 19 januari als we thuis spelen tegen Roda Boys.”

[{"fid":"58901","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}

]

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup