Bekerkarakteristieken Land van Heusden en Altena

Nieuws 243 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Zaterdag begon de strijd om de districtbeker van Zuid I. De meeste ploegen uit het Land van Heusden en Altena, waaronder Achilles Veen, GRC 14 en Altena, konden tevreden zijn over de eerste wedstrijd in de poulefase. Bij enkele ploegen, waaronder GDC, Woudrichem en Dussense Boys, was dat gevoel minder.

IFC - Achilles Veen 0-1
Achilles Veen had het in het eerste kwartier knap lastig tegen een fel startend IFC. Bij de eerste de beste kans voor de gasten uit Veen was het echter meteen raak door Sen Aerts. De equipe van trainer Johan van Bijsterveld liet de 0-1 voorsprong niet meer glippen. Wel kreeg het na de rust nog drie opgelegde kansen, die werden gemist. IFC had pech met een schot op de paal en eindigde met tien man na een rode kaart voor spits Youri Rombouts. Achilles Veen deed hetzelfde na twee keer geel voor Ayden Kuipers.

Almkerk – Heinenoord 1-2
Almkerk begon in de beker met een 1-2 nederlaag tegen Heinenoord. “Een nederlaag met perspectief”, vond trainer Frans van Wijk desondanks. “Voor de rust hadden we al voor moeten staan en een uur lang waren we de bovenliggende partij.” Almkerk kwam na de rust op 1-0 door Erwin Verbruggen, maar de gasten uit Heinenoord hadden een beter slotakkoord met twee treffers.

GRC 14 – Good Luck 5-1
Tweedeklasser GRC 14 had weinig moeite met derdeklasser Good Luck. Bij de rust was het echter pas 1-0 door een treffer van Henri Versteeg. “We speelden in een veel te laag tempo voor de rust en hadden het in de eerste helft al af moeten maken”, vond trainer Marcel van Helmond. Na de rust waren de krachten bij de gasten uit Raamsdonkveer snel op en sloeg GRC 14 nog vier keer toe met drie treffers van Ayhan Uslu en een treffer van Sven den Haan. Good Luck kwam niet verder dan de eretreffer 5-1.

NEO’25 – GDC 2-1
GDC reed een scheve schaats bij NEO’25. Er werd met 2-1 verloren. Benjamin Vos opende nog wel de score voor de Eethenaren, die voetballend beter waren. NEO’25 sloeg echter na de rust twee keer toe uit de counter, waardoor de eindstand 2-1 werd.

Sleeuwijk – BLC 0-0
Sleeuwijk kwam tegen BLC niet verder dan 0-0. “Over de hele wedstrijd waren we de betere ploeg, maar we vergaten om de kansen te benutten”, aldus trainer Philip den Haan. Anders gezegd: “We kregen dotten van kansen, maar de bal wilde niet tegen het net.”

Sparta’30 – Hardinxveld 2-2
Derdeklasser Sparta’30 deed het goed tegen Hardinxveld. De Andelaren hielden de tweedeklasser uit de Alblasserwaard op 2-2. Voor de rust ging het gelijk op en neer. Na de rust had Hardinxveld wat meer balbezit, aldus trainer Ger Klop. “Dit is voor ons een heel positieve uitslag”, vond de trainer van Sparta’30, die zijn ploeg bijna nog het potje uit zag halen. Na een 0-1 achterstand scoorde Lennart van Andel de 1-1 voor de rust. Na de pauze bracht Alberto Klop de Andelaren zelfs op een 2-1 voorsprong, maar Hardinxveld maakte op tijd de 2-2.

Altena – Drechtstreek 1-0
Derdeklasser Altena deed het goed tegen tweedeklasser Drechtstreek. De Nieuwendijkers wonnen met 1-0. “Dit was een goede overwinning voor ons. We hebben als team ook goed gespeeld”, vond trainer Harry Biemans. Voor de rust schoten de gasten uit Papendrecht wel een keer op de paal. Bij Altena liet Remon Duijzer een prima kans liggen. Bij een tweede mogelijkheid op aangeven van Luuk Molenschot schoot Duijzer de 1-0 wel binnen. Daar bleef het bij.

NOAD’32 – Spoordonkse Boys 3-3
NOAD’32 had bij de rust ruim voor moeten staan. Het liet Spoordonkse Boys echter terugkomen na een 0-2 voorsprong door John Pootjes en Ruben Bouman, aldus trainer Kornée Sterrenburg. Na de rust leken de Wijk en Aalburgers de wedstrijd in de tas te hebben met de 3-2 door Rodneij Sack. Een foutje van de keeper van NOAD’32 leidde echter nog tot de 3-3 eindstand.

Oisterwijk – Wilhelmina’26 2-2
Wilhelmina’26 speelde verdiend 2-2 bij Oisterwijk, waar een opgefokt sfeertje hing. De scheidsrechter staakte twee keer de wedstrijd na opmerkingen uit het publiek en floot vier minuten voor tijd maar af. “Een vervelende wedstrijd”, vond trainer Johan van der Werff. Wilhelmina’26 opende de score uit een penalty, die werd benut door Gerben Vos. Vervolgens draaide Oisterwijk de score naar 2-1. Kevin van Esch maakte voor de Wijk en Aalburgers de 2-2.

TVC Breda – Woudrichem 3-0
Het eerste half uur speelde Woudrichem goed bij TVC Breda. Een ongelukkig doelpunt leidde echter de nederlaag in na ook een eigen doelpunt van Wilty Schaap, wat 2-0 betekende. Vervolgens miste Schaap nog een penalty voor Woudrichem, dus het zat niet mee. TVC Breda maakte er tenslotte 3-0 van.

DFC – Dussense Boys 3-0
Dussense Boys redde het niet bij zaterdagvierdeklasser DFC. Voor de rust hadden de Dordtenaren meer balbezit en kwamen ze op 1-0 uit een penalty. Na de rust was de ploeg van de nieuwe trainer Jose v/d Ven wat beter zonder echte kansen te creëren. Vervolgens maakte DFC het af naar 3-0.

Wadenoijen – Kozakken Boys 2 1-2
Kozakken Boys 2 liet na een flinke uitslag neer te zetten. “Bij de rust hadden we al met 5-0 voor moeten staan”, vond assistent-trainer Dennis Ippel. Het was éénrichtingsverkeer en de reserves van KozakkenBoys schoten twee keer op de lat. Ook vrije kansen lieten de Werkendammers liggen. Het bleef bij de 0-1 van John Schouten en de 1-1 van Wadenoijen. Daar leek het bij te blijven totdat Chawila Doeki maar eens uithaalde en voor de winnende 1-2 zorgde.