Kontaktbokaal nu wel voor Peursum

Nieuws 117 keer gelezen

OTTOLAND - Eigenlijk had Peursum vorig jaar al 'recht' op de Kontaktbokaal, maar de toen geldende puntentelling viel curieus genoeg uit in het voordeel van VVAC. De revanche was zoet. De Giessenburgers pakten zaterdagmiddag de cup door Streefkerk na strafschoppen te verslaan.

De gewijzigde toernooi-opzet was helder: de winnaars van de eerste twee wedstrijden plaatsten zich voor de finale, de verliezers speelden om de plaatsen drie en vier. Donderdagavond was Streefkerk met 2-3 te sterk voor gastheer en titelverdediger VVAC en had Peursum penalty's nodig om Ameide te verslaan (1-1).

Geen fout
Vierdeklasser Streefkerk deed prima mee in de eindstrijd en had zeker in de eerste helft de beste kansen. Toch werd er gerust met 0-0. Na de pauze brak de van Hardinxveld overgekomen Dennis Vogel namens de Giessenburgers de score open. Robin van Beuzekom zette de 1-1 eindstand op het bord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en Peursum maakte in die serie, in tegenstelling tot Streefkerk, geen fout.

Drie strafschoppen
VVAC maakte op eigen veld een goede beurt tegen -een weliswaar nog incompleet- Ameide. Met name over de tweede helft toonde de nieuwe trainer Ton Heijstek zich tevreden (6-1).

Routinier Wilco Rietveld zette Ameide nog wel op voorsprong, maar vlak voor rust legde VVAC met twee goals kort achter elkaar de basis voor de zege. Bart Koomans en Lars Coerts (strafschop) waren de doelpuntenmakers. Wilco Slob, Khalid Bendami, Tim Pallandt (strafschop) en nogmaals Lars Coerts (strafschop) bepaalden de eindstand op 6-1.

Loting
Na afloop werd er geloot voor de volgende toernooi-editie, die wordt gespeeld bij vv Ameide. Ameide treft op de eerste speelavond VVAC, titelverdediger Peursum neemt het op tegen Streefkerk.

Meer balans
“Ik ben dik tevreden. Vandaag was het een stukje minder dan donderdag, maar de groep is gretig en de overgekomen jeugdspelers doen het goed. En met de terugkeer van Gert-Jan Lagendijk op het middenveld is er meer balans in het elftal”, zag Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen. 

Zonder een overwinning, maar met twee zeges vanaf de penaltystip haalde Peursum de eerste 'prijs' van het seizoen binnen. “Ten opzichte van vorig jaar is de complete voorhoede weg. Niels Nomen gaat een halfjaar in het buitenland studeren, Daan Carpentier en Yuri Hoogenboezem zijn vanwege blessures gestopt. Samen met nieuwkomer Dennis Vogel gaan we intern naar oplossingen zoeken. Het komt goed. Ik heb vandaag een heel gedreven ploegje gezien. De toernooiwinst is, na vijf trainingen, niet mijn verdienste maar die van de jongens”, aldus Peursum-trainer Rob Fluijt.

Geduld
De nieuwe VVAC-trainer Ton Heijstek toonde zich vooral over de tweede helft tegen Ameide tevreden. “Het kwartje viel. Natuurlijk dragen die twee doelpunten net voor en na rust daaraan bij. Maar dat dwing je ook af”, knipoogde de ervaren oefenmeester. “De groep moet nog wennen aan het nieuwe systeem. Ik noem het in de formatie spelen. Bij Hardinxveld hebben we er een paar jaar over gedaan voor een eerste prijsje werd gepakt. Misschien moeten we op De Put wel geduld hebben. Want we moeten niet vergeten dat ik hier de derde trainer ben in het laatste halfjaar.”

Lowlands
Ameide-coach Jan Kroos probeerde nog enigszins de positieve kant van de forse nederlaag te zien. “Ondanks de uitslag heb ik nog wel leuke dingen gezien. De van de jeugd overgekomen Robbin de Jong, Bas de Kruijk en Izak Westerhout deden het prima en dat mag ook gezegd worden van Pieter van Zessen, die als laatste man een voortreffelijk toernooi speelde. Maar natuurlijk baal ik. Ik miste bijna een heel team. Door late vakanties, maar vooral door Lowlands was het vandaag niet leuk. Ik word er gestoord van. Vorig jaar een feestweek in het dorp en nu die muziekfestivals.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden