Blijft Alblasserdam in Lekkerland op periodekoers?

Nieuws 53 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Alblasserdam heeft in de 1e klasse C de beste papieren voor de tweede periodetitel. Maar de derby van komende zaterdag tegen Nieuw-Lekkerland wordt een ware testcase, want na een zwakke competitiestart hebben de Lekkerlanders zich langzaam maar zeker hervonden.

Alle ingrediënten dus voor een potje op sportpark Excelsior. Dat mag ook wel, want de heenwedstrijd was het aanzien nauwelijks waard. @RVoetbal is er bij zaterdag.

SteDoCo pakte afgelopen weekend een nuttige zege op Achilles Veen. Zo makkelijk zal het bij HSV Hoek niet gaan. Thuis werd de Hoornaarse hoofdklasser immers volledig weggespeeld door de Zeeuwse koploper.

Drechtstreek staat in 1C in de gevarenzone. Een goed resultaat tegen het wisselvallige Heerjansdam, dat zich niet altijd een team toont, is dan ook zeer welkom. Datzelfde geldt voor De Zwerver tegen Klundert. Als Sliedrecht in de nek wil blijven hijgen van de lijstaanvoerders SHO en Spijkenisse zal er op eigen veld gewonnen moeten worden van Rijsoord.

Uit het dal
Voor tweedeklasser sv Meerkerk liggen er op 't Hoog kansen tegen Tricht, dat de eerste periode pakte maar nu aan een mindere serie bezig is. Hardinxveld klimt juist uit het dal en een zege op GVV'63 zou rust in de tent betekenen. GJS treft Rijswijkse Boys, dat weliswaar aanzienlijk hoger op de ranglijst staat maar niet in topvorm steekt. Er liggen in het Brabantse land dus zeker kansen voor de ploeg van Cees Lagendijk. Het is aan SVW om de vrije val tegen Altena een halt toe te roepen. De drie punten zijn een must, maar dat geldt voor de Nieuwendijkers ook.

Erop of eronder
De koppositie van Papendrecht is in 3C minder riant die 'ie geweest is. De uitbeurt tegen Groote Lindt mag allerminst worden onderschat, want de Zwijndrechtenaren leiden in de tweede periode. Herovina - Groot-Ammers is een middenmootduel, daar waar de meeste Alblasserwaardse ploeg in 3C juist naar beneden moeten kijken. Voor Ameide valt dat nog enigszins mee. Op het eigen kunstgras liggen er mogelijkheden tegen SC Amstelwijck.

Peursum ontvangt EBOH, dat de weg omhoog ingeslagen lijkt te hebben. Aan de Giessenburgers om die een halt toe te roepen. DFC-VVAC is een wedstrijd in de categorie 'erop of eronder'. Excuses tellen niet voor de groenwitten, die door uiteenlopende omstandigheden niet compleet kunnen aantreden. De Alblas wil van de rode lantaarn af. ASH moet hiervan het slachtoffer worden.

In 3D moet het Unitas lukken de koppositie met succes te verdedigen tegen Good Luck.

Kampioenskoers
Streefkerk zal ook na de winterstop in 4C op kampioenskoers willen blijven. SV Noordeloos doemt als eerste obstakel op. @RVoetbal gaat kijken hoe beide ploegen uit de hervatting komen. Lekvogels kan Streefkerk een handje helpen door Asperen af te stoppen, maar dat zal niet meevallen. Schelluinen en ASV Arkel strijden voor een nacompetitieticket en zijn dus gebaat bij winst op respectievelijk HSSC'61 en Haaften. Mo Duzgun zal het met Raptim tegen Vuren alleen voor drie punten willen doen.

Topper op zondag
De zondagtak van Unitas speelt op verplaatsing de topper tegen SC 't Zand. Beide clubs delen de tweede plaats in 2E, waarbij de Tilburgers de dans om de tweede periodetitel leiden. Aan de kant van Unitas zit spits Christiaan Perrier een schorsing uit.

Vijfdeklasser Raptim zal een winnende daad willen stellen tegen hekkensluiter Waalkanters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden