Logo regio-voetbal.nl

Leerdam Sport-Unitas in kwartfinale PCC

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - Na SVW, GJS en Altena hebben maandagavond ook Sliedrecht, Woudrichem, Leerdam Sport'55 en als twee beste nummers 2 Unitas en Rijswijkse Boys zich geplaatst voor de kwartfinales van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup. Kraker bij de laatste acht is het duel tussen Unitas en Leerdam Sport, de replay van de finale van vorig jaar.

Sleeuwijk en Kozakken Boys waren beide nog in de race voor een kwartfinaleplek, maar moesten in het onderlinge duel dan een grote uitslag neerzetten. Dat lukte niet. Kozakken Boys won met 3-1, waardoor het reeds uitgespeelde Woudrichem de lachende derde werd. Vuren eindigde in deze poule als laatste en is er dus volgend jaar niet bij. Het onderlinge resultaat gaf de doorslag in het voordeel van het puntgelijke Sleeuwijk.

Doelpuntrijk
Asperen en Herovina speelden met als inzet deelname aan de volgende editie. Ze maakten er vooral in de eerste helft een waar (en doelpuntrijk) spektakel van. Het werd uiteindelijk 7-7, voldoende voor Herovina om op basis van het doelsaldo derde te worden. Kevin Steenbruggen (5x) was de topschutter van Herovina. Voor Asperen scoorde Tareq Ibrahim drie keer.

Sliedrecht haalde het potje uit in poule E. Het klopte Rijswijkse Boys met 6-3. De Brabanders gaan als tweede nummer 2 echter ook door. Sliedrecht-captain Fitim Meha en zijn ploeggenoot Tim van Stek haalden twee keer de trekker over. Martin Kant deed hetzelfde voor Rijswijkse Boys.

Gehaast
Leerdam Sport'55 werd soeverein winnaar van poule F. De roodwitten versloegen met 9-3 Schelluinen, dat volgend jaar moet toekijken. Vier spelers scoorden tweemaal namens Leerdam Sport'55: Akram Chentouf, zijn broer Achraf Chentouf, Eloys Tapirima en de jarige Cyrill Menges.

SteDoCo joeg tegen sv Meerkerk op de laatste kwartfinaleplaats. Het had een overwinning met vier goals verschil nodig, maar bleef op 4-1 steken. De hoofdklasser uit Hoornaar kreeg in de tweede helft kansen bij de vleet, maar speelde te gehaast en hierdoor onzorgvuldig.

PROGRAMMA KWARTFINALES DONDERDAG 2 JANUARI
19.00 uur, SVW - Rijswijkse Boys
19.55 uur, GJS - Sliedrecht
20.50 uur, Altena - Woudrichem
21.45 uur, Leerdam Sport'55 - Unitas


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup