Logo regio-voetbal.nl

Roda Boys naar vijfde ronde bekertoernooi

  •   keer gelezen   Nieuws

AALST/EINDHOVEN – Roda Boys is opnieuw een ronde verder in het districtsbekertoernooi. Zondagtweedeklasser vv Gestel werd dinsdagavond in Eindhoven op een 1-3 nederlaag getrakteerd.

De formatie van trainer Gerrie Schaap maakte al in de eerste helft korte metten met de Eindhovenaren. In de vijfde minuut schoot aanvalsleider Ozcan Ozkaya een penalty tegen de touwen. Zeven minuten later was de bonkige spits opnieuw doeltreffend: 0-2. Na amper een half uur spelen had Roda Boys de buit al binnen toen middenvelder Maikel van Opijnen de 0-3 aantekende.

In de tweede helft controleerden de Aalstenaren de wedstrijd. Een kwartier na rust werd verdediger Jordanis Moschatsis na een botsing met een Eindhovense verdediger met een rode kaart van het veld gestuurd. Daarna gaven de gasten amper nog kansen weg. Vv Gestel redde een minuut voor tijd de eer vanaf de strafschopstip.

Bezieling
Met de verdiende zege spoelde Roda Boys de kater weg van de grote nederlaag van afgelopen zaterdag bij sv Meerkerk (5-2). Schaap zag een ploeg vol bezieling.

“We toonden de wil om te winnen met veel pressie naar voren, veel doordekken en afjagen. We hebben vanuit een goede speldiscipline een teamprestatie neergezet en daarmee de nare smaak van het verlies tegen Meerkerk weggespoeld. Hopelijk kunnen we het goede gevoel vier dagen vasthouden.”

Daarmee doelt Schaap op de topper van komende zaterdag tegen koploper Lienden. Het thuis spelende Roda Boys heeft precies drie punten nodig om het verschil met de lijstaanvoerder te overbruggen.

Wie Roda Boys’ tegenstander wordt in de vijfde ronde is nog niet helemaal duidelijk. Schaap: “Volgens het bekerschema zou dat Kozakken Boys (versloeg dinsdag Real Lunet met 5-2, red.) moeten zijn, maar ik heb ook gehoord dat er wordt geloot. We laten het maar aan de geleerden over en zien wel wie we krijgen. Het zal altijd een sterke en dus aantrekkelijke tegenstander zijn.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup