CMF/Transito wint ook tweede thuiswedstrijd

Nieuws 210 keer gelezen

WERKENDAM - Futsaltopklasser CFM/Transito heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Het met drie overwinningen gestarte FM Sranang werd woensdagavond met een 6-1 nederlaag teruggestuurd naar Goes.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet FM Sranang 1 blijken dat het gekomen was om geen punten te laten liggen in Werkendam. CFM/Transito 1 werd meteen zwaar onder druk gezet, waarmee de gasten probeerden zo snel mogelijk de bal te veroveren. Zonder de geblesseerde Chamith van Vuuren en Zouhair El Yaakoubi wist CFM/Transito 1 zich echter uitstekend staande te houden.

Na een eerste doelpoging van de gasten uit Goes wist CFM/Transito 1 er snel uit te komen en een corner te forceren. Deze werd prachtig uitgevoerd. Richard Biemans kaatste met Frank Hiemstra en schoot de bal hard voor het doel, waar Dennis Blom de bal op fabuleuze wijze via de lat en de paal binnenwerkte. Ondanks deze tegenslag bleef FM Sranang 1 druk zetten. Dit resulteerde in veel balbezit, maar de verdediging van CFM/Transito stond zeer goed. Slechts enkele malen wisten de gasten schotkansen te creëren en deze werden door doelman Niek Swagemakers onschadelijk gemaakt.

Effectief
CFM/Transito liet zien effectiever met de kansen om te gaan. Na een slim genomen uittrap wist Richard Biemans via de binnenkant van de paal de 2-0 binnen te schieten. In de vijftiende minuut heeft het druk zetten van FM Sranang 1 eindelijk resultaat als door CFM/Transito 1 op eigen helft balverlies wordt geleden en de 1-2 vrij achter de keeper kan worden geschoten.

CFM/Transito 1 sloeg echter meteen terug. Vanaf de aftrap werd met drie splijtende passen de verdediging van de gasten uit elkaar gespeeld en wordt de 3-1 binnengeschoten door Curtis van Leeuwaarde. Even later leek het alsof CFM/Transito 1 niet kan profiteren van een man-meersituatie, maar juist toen de vierde man van de tegenstander weer binnen de lijnen kwam, schoot Curtis van Leeuwaarde zijn tweede van de avond binnen: 4-1.

FM Sranang 1 wist ondanks het overwicht in balbezit niet echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust kreeg het wel de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen, toen CFM/Transito 1 tegen een gele kaart opliep. Tot schietkansen kwam het echter niet, dus gingen de ploegen rusten met een 4-1 stand.

Paal
Door de gele kaart startte CFM/Transito 1 de tweede helft met een man minder. FM Sranang 1 wist echter niet te profiteren en weer compleet stond de verdediging van de Werkendammers als een huis. Na vijf minuten kwamen de gastheren echter goed weg toen een vrije trap van dichtbij op de paal werd geschoten. CFM/Transito 1 kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd en kon met de 4-1 tussenstand rustig blijven voetballen. Via Erik Blokland, Josbert Wemmenhove en Marouan Moukouh kreeg het enkele goede kansen, maar de 5-1 liet nog even op zich wachten. FM Sranang 1 creëerde wat kansen van afstand, maar steeds stond keeper Niek Swagemakers op de goede plaats.

Tien minuten voor tijd wist Erik Blokland de bal te veroveren op de helft van de tegenstander. Deze legde hij goed af op Djewan Rompis, die met een hard schot de keeper van FM Sranang 1 verschalkte: 5-1. Achterin werd weinig meer weggegeven en in een counter wordt door Han Bok onberispelijk de 6-1 tegen de touwen geschoten. CFM/Transito 1 kreeg hierna nog wat kansen om de score verder uit te breiden, maar wist het net niet meer te vinden.

Sterk
Na twee verloren competitiewedstrijden is dit een mooi en gewenst resultaat voor CFM/Transito. Zowel verdedigend als aanvallend een zeer sterke wedstrijd van de Werkendammers. Volgende week vrijdag speelt CFM/Transito 1 om 20.30 uur de uitwedstrijd tegen Be’79 1 in Berkel-Enschot.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van CFM/Transito 1 is op woensdag 9 oktober om 22.00 uur. Tegenstander is dan DZV/Biggelaar & Zn. 1 uit Den Bosch.