'Smulweekend' in de Alblasserwaard

Nieuws 84 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De amateurvoetballiefhebber kan komend weekend in de Alblasserwaard z'n hart ophalen. Sterker nog, het is op papier smullen geblazen met wedstrijden als Nieuw-Lekkerland - De Zwerver, de Lekderby Ameide - Groot-Ammers, de Graafstroomderby De Alblas-VVAC en de 4C-topper ASV Arkel - Streefkerk.

Stedoco, de enige hoofdklasser in het gebied van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl, speelt uit tegen RVVH. De Ridderkerkers, waar trainer Adri van Tiggelen de pijp al aan Maarten gaf, kenden een aarzelende start, maar lijken steeds beter op stoom te komen. Stedoco is dus gewaarschuwd en zal in de rol van underdog kruipen.

Olf firm
De Alblasserwaardse 'old firm' is terug op de competitiekalender: de onvervalste kraker tussen de eersteklassers Nieuw-Lekkerland en De Zwerver. Het uit de hoofdklasse gedegradeerde Nieuw-Lekkerland wacht een niveau lager nog altijd op de eerste overwinning. Wat is er mooier dan die te pakken tegen aartsrivaal De Zwerver? Het publiek zal er op sportpark Excelsior ongetwijfeld 'ns goed voor gaan zitten. En @RVoetbal ook.

Drechtstreek kan de borst natmaken, want de ongeslagen koploper Spijkenisse komt naar Papendrecht. Op basis van de huidige ranglijst is Zuidland-Alblasserdam een degradatieduel. Het is natuurlijk nog veel te vroeg om deze terminologie te bezigen, maar feit is wel dat de oranjewitten snakken naar de eerste driepunter.

Derby Day
Sv Meerkerk ontvangt op 't Hoog het nog ongeslagen Lienden. Geen appeltje-eitje dus voor de manschappen van de op de bank terugkerende Bert Buizert.

Derby Day in de 3e klasse. Ameide ziet Groot-Ammers naar sportpark Meihoven komen. Ameide-trainer Jan Kroos kijkt er als oud-trainer van Ammers naar uit. Wij ook. En dus schuift ook @RVoetbal aan. Nestelen beide clubs zich voorlopig in de middenmoot, of ontstaat er een situatie dat Groot-Ammers naar boven kan en Ameide naar onderen moet kijken?

De marsroute van De Alblas zou dit seizoen moeten leiden naar een top-4 notering. VVAC sprak zich minder expliciet uit, maar op basis van vorig seizoen heerst ook op De Put een bepaald verwachtingspatroon. Vooralsnog valt dat voor beide clubs vies tegen, want De Alblas en VVAC zijn na drie wedstrijden de nummers 13 en 14. En dus staat er druk op de onderlinge ontmoeting op sportpark Souburgh. Vorig seizoen pakte VVAC zes punten van De Alblas.

Peursum doet het prima in 3C. Het ontvangt als nummer 3 koploper Papendrecht. Een topper dus. Wij zijn benieuwd of Peursum het de uitgesproken titelkandidaat serieus lastig kan maken.

Topper
De absolute topper in 4C is ASV Arkel-Streefkerk. Beide clubs hebben na drie wedstrijden de volle buit. Met alle respect voor Streefkerk, maar Arkel trapt af als favoriet. Kan het die rol waarmaken of gooit Streefkerk roet in het eten?

Lekvogels zal alleen met drie punten tevreden zijn tegen SVS'65, Schelluinen gaat zich -denken wij- tegen Haaften herstellen van het verlies van vorige week, HSSC'61 treft in Raptim andermaal een pittige tegenstander en SV Noordeloos zou, zo is onze inschatting, op voorhand tekenen voor een punt tegen Asperen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Furkan Cetin van LRC naar Roda Boys, Bauke Bakker keert terug bij Leerdammers 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Jan van Arckel behoort landelijk tot select groepje ongeslagen kampioenen 7 uur geleden
Afbeelding
Arbiter 'vergeet' FC Perkouw- Be Fair gisteren
• DFC - Alblasserdam 2-2 (3e klasse C).
Uitslagen en standen zaterdag 18 mei 2024 gisteren
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update gisteren
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal gisteren