SC Everstein kan de heipalen bestellen

Nieuws 15 keer gelezen

EVERDINGEN – Het bestuur van SC Everstein heeft de leden geïnformeerd over de voortgang van de nieuwbouw. Via zelfwerkzaamheid en het contracteren van eigen onderaannemers kan er binnen het beschikbare budget worden gebouwd. Als geen vertraging optreedt in het vergunningentraject kan medio november worden gestart.

‘Everstein bouwt samen aan een duurzame toekomst’, waren de openingswoorden van voorzitter Ron van Zal. Hij schetste in het kort hoe de toekomstige accommodatie van de Everdingse voetbalclub, die wordt gesitueerd op het huidige kleine trainingsveld, eruit komt te zien. Op de ietwat verzonken begane grond komen tien kleed- en drie scheidsrechterskamers, een verzorgingsruimte, kleding- en materiaalopslag, een technische ruimte en een toiletgroep. Op de eerste verdieping zijn kantine, bar en keuken ingetekend, bestuur- en commissiekamers, verzorgingsruimte, een multifunctionele ruimte van omstreeks 125 vierkante meter, een toiletgroep en een terras met uitkijk over twee velden.

Financiële plaatje
Aansluitend werden de financiën aan de orde gesteld. Everstein, dat 1.136.500 euro kan besteden, heeft drie aannemers gevraagd een ramingsprijs te geven. Die lagen behoorlijk ver uit elkaar en ook de goedkoopste (Vink Bouw) zat boven de begroting. Er kan worden bespaard door zelfwerkzaamheid en het inschakelen van eigen onderaannemers, waarbij de eindverantwoording blijft liggen bij de hoofdaannemer. Voor het glas- en loodgieterwerk zijn inmiddels partijen gevonden die dat goedkoper doen dan de onderaannemers van Vink Bouw. Daarmee rekening houdend worden de bouwkosten geraamd op 1.207.801 euro. Penningmeester Gerrit de Leeuw rekende de leden voor dat het tekort van ruim 70.000 euro, onder andere uit eigen middelen, reserveringen en sponsoring, kan worden gedragen.

Kunstgras
Het bestuur is met diverse partijen in gesprek geweest die interesse hadden om delen van de accommodatie te huren. De buitenschoolse opvang en een fitnesscentrum zijn afgehaakt; fysiotherapie De Vries is voornemens om twee ruimtes te huren. In het meest gunstige geval wordt gerekend op een doorlooptijd van vier maanden om alle benodigde vergunningen in huis te hebben. Zodra met de nieuwbouw wordt begonnen, die pakweg negen maanden duurt, mist Everstein trainingscapaciteit. De hoop bestaat dat het natuurgras van veld 2 in 2013 wordt vervangen door kunstgras. Tot die tijd moet elders worden getraind. Onderzocht wordt of er in Vianen of Culemborg alternatieven liggen.

Duurzaam bouwen houdt onder meer in dat Everstein een onderkomen krijgt dat tenminste vijftig jaar mee gaat. Door gebruik te maken van zonnepanelen worden de energiekosten flink gedrukt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden