Ook Achilles Veen blijft hoofdklasser

Nieuws 131 keer gelezen

KATWIJK - Achilles Veen heeft zaterdag in de nacompetitie bij FC Rijnvogels, net als Nieuw-Lekkerland, het hoofdklasserschap gered. In Katwijk zegevierden de manschappen van ‘tussenpaus’ Ramon van Haaren met 0-2. Een tevreden Van Haaren dus, die blij was dat de missie geslaagd genoemd kon worden.

Achilles Veen kwam slecht uit de startblokken. FC Rijnvogels was sterker en gevaarlijker. Veen mocht blij zijn dat het bij de rust niet tegen een achterstand aankeek.

Na de rust leek Achilles Veen herboren. Het speelde agressiever en met meer druk op de tegenstander. Het resulteerde in een treffer van Roel van Delft na een voorzet vanaf de zijkant. De treffer betekende ook het keerpunt in de wedstrijd. FC Rijnvogels had de energie verspeeld en Achilles Veen hield het initiatief. Het werd ook 0-2 nadat Van Delft het een verdediger van FC Rijnvogels lastig maakte, wat resulteerde in een eigen doelpunt. Achilles Veen kreeg nog wat mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar de 0-2 was ruim voldoende om het hoofdklasserschap te behouden.