Logo regio-voetbal.nl

Krachtproef voor sv Meerkerk in Waardenburg

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Regen en wind lijken het weerbeeld van zaterdag 3 december te gaan bepalen. Of het ook voor sv Meerkerk gaat stormen? We zullen het zien. De geelzwarten spelen een uiterst belangrijke wedstrijd bij WNC, zoveel is zeker.

WNC-sv Meerkerk is de 'wedstrijd van de week' van @RVoetbal Alblasserwaard. De inzet is duidelijk: wie blijft in het spoor van koploper Drechtstreek? WNC is met afstand de meest productieve ploeg in 2F, maar heeft ook opvallend veel goal tegen gekregen. Meerkerk daarentegen beschikt met slechts acht tegengoals over een uiterst solide defensie.
De sportieve situatie van hoofdklasser Nieuw-Lekkerland is duidelijk. Hopeloos is het nog niet, maar dan zal de ommekeer snel moeten komen. Het vertoonde spel van de afgelopen weken biedt weinig houvast, maar wellicht dat in de Zeeuwse klei (Hoek) de kentering wordt ingezet.

Rode lantaarn
In 1C doet Stedoco inmiddels weer volop mee om de bovenste plaatsen. De thuisbeurt tegen Almkerk mag geen problemen opleveren. De Zwerver zit eveneens op het vinkentouw en krijgt het puntgelijke VVGZ op bezoek. Een boeiende confrontatie dus op De Schans. Namens @RVoetbal is Jan Timmer erbij.

Tweedeklasser Schelluinen wil zo snel mogelijk de rode lantaarn weer kwijt. In en tegen Hardinxveld, dat wisselvallig presteert, liggen er mogelijkheden. Al is, zo moet gezegd, Schelluinen 'opgejaagd wild'. De elf van Curic zijn daarom zo langzamerhand wel weer 'ns aan een succesje toe. Ameide heeft moeten wennen aan het tweedeklasseniveau, maar is opgekrabbeld. Benieuwd of het elftal van Jan Verveer ook al zover is dat het op het eigen kunstgras tegen koploper Drechtstreek voor een stuntje kan zorgen.

Schamel
In 3C staat de derby Streefkerk-De Alblas op het programma. Appeltje eitje voor de nummer vijf? Nou, zo werkt het in een derby vaak niet. Verslaggever Marco van Vlijmen gaat bekijken of Streefkerk wat aan het schamele aantal van pas drie punten kan doen. Groot-Ammers kan doorstomen naar het linkerrijtje door het dit seizoen toch wat tegenvallende Heukelum met een poedel naar huis te sturen.

In de 4e klasse D zijn de onderlinge krachtsverschillen klein. Dat weet Peursum ook en daarom zullen de Giessenburgers op Het Plein willen winnen van HSSC'61. Koploper VVAC verloor in het openingsduel van de competitie van Papendrecht en zint op revanche. Op De Put weten ze dat Papendrecht in potentie misschien wel de best voetballende ploeg in de afdeling heeft, alleen komt het er lang niet altijd uit. Het jonge Arkel mag laten zien dat het bestand is tegen een ploeg die altijd de mouwen opstroopt: Brakel. ODS-Lekvogels is een subtopper. Kunnen de Lexmonders nogmaals voor een verrassing zorgen? SVS'65-Noordeloos heeft de positie van hekkensluiter al inzet. Wij rekenen op drie punten voor de groenzwarten!


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup