NOAD'32 wil tegen Brederodes laatste strohalm grijpen
NOAD'32 wil tegen Brederodes laatste strohalm grijpen regio-voetbal.nl

NOAD'32 wil tegen Brederodes laatste strohalm grijpen

Nieuws 70 keer gelezen

ALTENA - De competitie is langzaam op weg naar in de slotfase. De clubs moeten dus vol aan de bak. In Werkendam staat de klassieker Kozakken Boys tegen Spakenburg op het programma. Altijd een duel met een scherp randje.

Kozakken Boys staat achtste op de ranglijst in de tweede divisie en Spakenburg vijfde. Gaan de Werkendammers winnen, dan zetten ze een belangrijke stap om het doel om bij de top vijf te gaan eindigen te realiseren. Spakenburg heeft echter dezelfde ambities. Daarnaast staan de Werkendammers op scherp in de derde periode. Dus zal de klassieker gelet ook op de rivaliteit op het scherp van de snede gaan zaterdag op De Zwaaier. Beide ploegen trappen om 15.00 uur af.

Lees ookhttps://regio-voetbal.nl/nieuws/na-ijsselmeervogels-wil-nils-den-hartog-ook-spakenburg-te-grazen-nemen

Achilles Veen
In de hoofdklasse begint Achilles Veen zich nog te roeren. De manschappen van trainer Johan van Bijsterveld staan nog maar twee punten af van de top vijf en op vier punten van de nummer vier Zwaluwen. Zaterdag is datzelfde Zwaluwen ook de tegenstander. Het wordt dan ook een cruciaal duel in Vlaardingen voor Achilles Veen om er nog een geslaagd seizoen van te maken. Bovendien lonkt bij winst nog de nacompetitie voor promotie voor de Veeners, die deze prijs na het ticket voor de KNVB ook wel willen verzilveren.

Almkerk en GRC 14
In de eerste klasse leverde Almkerk, dat met 1-4 uithaalde bij het sterke Heerjansdam, een puike prestatie om weg te blijven van de gevarenzone. Veilig zijn de Almkerkers echter nog niet. Dus zullen de mouwen ook zaterdag tegen Montfoort opgestroopt moeten worden. Het nog onder de rode streep staande GRC 14 leverde afgelopen zaterdag ook een sterke prestatie met de 4-1 tegen VVGZ. Nu is het zaak om door te trekken, al wordt dat het wel een uitzonderlijke prestatie om zaterdag te winnen bij koploper Sportlust’46. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

2e klasse F
In de tweede klasse F heerst ook hevige koorts. Wilhelmina’26 moet na de afgetekende 4-0 tegen Zwaluwe afgelopen zaterdag maar eens bewijzen ook spierballen te hebben tegen hoogvlieger EBOH. Bij winst gaan de Wijk en Aalburgers over de Dordtenaren heen op de ranglijst. Voor Woudrichem dient zich nog een prachtig slot van de competitie aan. De manschappen van trainer Piet Saaman zijn zo brutaal om de kopgroep op zijn kop te zetten en rukten op naar de vierde plaats. Zijn de Woercummers ook in staat om zich nu echt te settelen in de kopgroep en koploper Nivo Sparta het angstzweet nog aan te smeren is de vraag. Dan staat er maar een doel zaterdag en dat is ook Heukelum aan de zegekar te binden. Bovendien gaat het hier om de nummer één Woudrichem en de nummer twee Heukelum in de derde periode. Voldoende ingrediënten voor een beladen duel zaterdag op het Bolwerk.

Laatste strohalm
Misschien kan Altena ook mee helpen de boel op zijn kop te zetten. De Nieuwendijkers gaan na de knappe winst op Roda Boys vol goede moed naar koploper Nivo Sparta. In Zaltbommel hangt een verrassing zeker in de lucht. Bij hekkensluiter NOAD’32 geeft men de moed nog niet op om nog aan degradatie te ontsnappen. Dan zullen er zaterdag wel daden moeten worden gesteld tegen de metgezel in de gevarenzone Brederodes. Het is de laatste strohalm voor de Korenzanders.

3e klasse D
Ook in de derde klasse D blijft het onrustig. Zo voert het oprukkende GDC de derde periode aan. Op de ranglijst is er nog wel het gaatje naar de kopgroep. Het duel zaterdag tegen hoogvlieger SV Capelle is dan ook van cruciaal belang om die stap nog te maken en de kansen in de derde periode overeind te houden.

Sparta’30 staat er ook gedegen bij op de ranglijst. De Andelnaren kunnen nog de jacht openen op de top vijf. Dan moet zaterdag in Andel de in goeden doen zijnde hoogvlieger NEO’25 wel gekraakt worden. Spanning ook bij Sleeuwijk. Er loopt zand in de moter de laatste weken bij de koploper. Gelukkig voor Sleeuwijk morst de achtervolger SC Everstein ook punten. Daar kunnen de Sleeuwijkers niet op blijven teren. Dus zullen de manschappen van trainer Pieter Tuns, die blijft improviseren vanwege de blessures, zaterdag tegen Vuren weer eens een winnende daad moeten stellen.

Zondag
Op zondag is het nog geen gelopen koers voor Be Ready. Na de makkelijke overwinningen tegen het zwakke Boeimeer, is VCW een tegenstander van meer kaliber. Dus zullen de mouwen omhoog moeten zondag bij de koploper in Hank.

Dussense Boys moet ook zwaar aan de bak tegen het sterke Right’Oh. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden