Logo regio-voetbal.nl
• Kyle Doesburg moet SteDoCo aan (veel) goals helpen.
• Kyle Doesburg moet SteDoCo aan (veel) goals helpen. (Foto: Rick den Besten )
Voorbeschouwingen

Nieuwe SteDoCo-spits Kyle Doesburg een garantie voor goals

  •   679 keer gelezen   Nieuws

HOORNAAR/GOES • Met het contracteren van Kyle Doesburg (HSV Hoek) en Wesley Meeuwsen (OJC Rosmalen) haalde SteDoCo twee klasbakken in huis, die de productie aan de Groeneweg nog meer op gang moeten zien te krijgen. Heeft SteDoCo eindelijk opvolger Willem Looijen gevonden?

Het viel de afgelopen jaren niet mee om een waardige opvolger te vinden voor goaltjesdief Willem Looijen. Veel spitsen mochten het proberen, maar slaagden niet. Noodgedwongen werd telkens Joran Schröder in de spits geposteerd, niet zonder succes. De Hardinxveldse nummer 10 scoorde meer dan regelmatig.

Met de komst van Kyle Doesburg (29) lijkt Schröder weer een linie terug te zakken. "Daar ben ik niet zo zeker van", trapt Doesburg af. "In een 4-4-2 systeem kan ik met Wesley Meeuwsen uitstekend in de voorhoede staan. Maar misschien kiest de trainer wel voor drie spitsen en dan zou Joran ook in de voorste linie kunnen spelen. We gaan het zien. De voorhoede moet voor doelpunten zorgen en dan maakt het mij helemaal niet uit of ik ze maak, of dat ik een ander laat scoren. De Hoornaarse fans kan ik verzekeren dat Joran heus wel zal scoren komend seizoen."

Vliegramp
Overigens stond de lange Zeeuw tot zijn vijftiende jaar onder de lat. "Naar voorbeeld van mijn verongelukte oom Lloyd. Hij kwam met een groot aantal Surinaamse voetballers om bij de vliegramp in 1989. Een halfjaar later ben ik geboren. Mijn ouders hebben mij Lloyd als tweede naam gegeven."

Scoren aan de lopende band
Op een gegeven moment waren er twee keepers in een talentvolle jeugdselectie bij zijn vereniging Goes. "De trainer zette mij rechtsback en toen we na een jaar met een handvol spelertjes overbleven, overwogen we zelfs te stoppen. Gelukkig speelden we tegen Kloetinge A1 een goede wedstrijd en werd ik, onder andere met mijn maatje Lionel Fitsch, gevraagd naar de buren te verhuizen. Trainer Robbert Aartsen beloofde van mij de meest scorende spits van Zeeland te maken."

En dat lukte, anderhalf jaar later stonden de vrienden in het eerste elftal op het prachtige Wesselopark.

"Na een paar mooie seizoenen keerde ik terug naar Goes. Ik heb er vier jaar gespeeld, met drie promoties. Van de derde klasse naar de hoofdklasse. En toen stond Hoek op de stoep, toch de hoogst aangeschreven club in Zeeland. Lionel was al eerder vertrokken en dus was de keuze snel gemaakt. Ik scoorde aan de lopende band, maar was na vijf succesvolle seizoenen op zoek naar een nieuwe uitdaging."

Doortastend
Doesburg vond die bij ASWH. Het werd een rumoerig jaar. Trainer Jack van den Berg vertrok en Doesburg keerde terug naar Hoek.

"In de winterstop hoorde ik niets van de club en heb ik mij in een interview laten ontvallen dat het nog niet zeker was dat ik bij zou tekenen. Prompt toonden andere clubs belangstelling en daarbij was SteDoCo het meest doortastend. Ik kende de vereniging en heb zelfs nog op het oude hoofdveld gespeeld. Een club die wil voetballen en vorig jaar een prima seizoen heeft gedraaid. Net als alle gepromoveerde clubs uit de hoofdklasse. Toch is de beste ploeg geen kampioen geworden. Noordwijk was standvastig, maar DVS'33 was de beste. Nu ook."

De docent Economie aan het Ostrea Lyceum in Goes rekent voor: "Olivier Pilon was vorig seizoen goed voor 32 doelpunten in Ermelo. DOVO-topscorer Joshua Patrick (37 keer raak - TS) maakte de overstap naar DVS'33. Dat is een aardig tandem, hoor..."

Goede graadmeter
Uitgerekend de eerste competitiewedstrijd voor de mannen van Frans Adelaar is de uitbeurt tegen titelkandidaat DVS'33. "Die wedstrijd is gelijk een goede graadmeter. Misschien geen leuke pot om het seizoen te openen, maar aan de andere kant kan je ze maar gehad hebben. Ook zij zijn, net als wij, ongetwijfeld nog zoekende en zitten na de voorbereiding en een bekerwedstrijd nog niet in een flow."

Kyle Doesburg heeft voor twee jaar getekend. "Reizen is voor mij geen enkel probleem. Als semiprof weet je dat je voor voetballen op een bepaald niveau in de auto moet stappen. Als het meezit rijd ik in een uur en vijf minuten naar Hoornaar. Weliswaar drie keer per week, maar nogmaals, dat komt wel goed. Nog een paar jaar, want ooit keer ik terug bij mijn liefde Kloetinge. Maar nu nog even niet, eerst veel doelpunten maken voor SteDoCo."

Theo Sprong

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup