Logo regio-voetbal.nl
• Sven van Ingen.
• Sven van Ingen. (Foto: Teus Admiraal)
Voorbeschouwingen

Sven van Ingen rekent ditmaal wel op winst in openingsduel Kozakken Boys

  •   434 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Kozakken Boys haalde in 2017 Sven van Ingen naar De Zwaaier. Bij TEC speelde hij afwisselend in de spits en centraal in de verdediging. In Werkendam is hij vooral die betrouwbare centrale verdediger.

Zaterdag is juist TEC de eerste competitietegenstander op De Zwaaier. "Ik zou met Kozakken Boys wel eens een openingsduel willen winnen. In augustus 2017 uit bij IJsselmeervogels begon ik niet en verloor Kozakken Boys met 1-0. Van het team van toen is nu weinig meer over. Alleen Jeffrey van Nuland stond toen in de beginopstelling."

Van Ingen viel het laatste kwartier in. Vorig seizoen ging Kozakken Boys thuis met 0-1 onderuit tegen AFC. Dus wordt het tijd dat een openingswedstrijd weer eens gewonnen wordt.

Niet gemakkelijk
Van Ingen hoopt zaterdag tegen zijn vorige werkgever uit Tiel te kunnen starten. "Als dat het geval is, sta ik er beter op dan de vorige twee jaren, toen moest ik op de openingsdag mijn plaatsje nog veroveren."

Om te vervolgen: "Al die wisselingen van de laatste twee seizoenen maken het niet gemakkelijk. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat wij nu maar niet in een ritme komen. Het lijkt mij logisch dat de trainer naar de juiste samenstelling aan het zoeken is. Er zijn echt goede spelers gekomen en die hopen via Kozakken Boys alsnog de stap naar het betaalde voetbal te kunnen gaan maken. Het feit dat zij bij ons komen spelen betekent dat hun droom voor de stap naar een BVO nog niet voorbij is. Het is immers hier in Werkendam al zoveel spelers gelukt."

Goed contract
In het seizoen met Danny Buijs als trainer speelde Van Ingen dertig wedstrijden. Vorig seizoen kwam hij tot dertien duels in de basis en evenveel invalbeurten. Van Ingen lijkt een blijvertje in Werkendam, want hij tekende een contract dat hem tot 2021 aan de 'boys' verbindt.

"Een mooie overeenkomst, waaruit het vertrouwen van de club weerklinkt", vindt Van Ingen. Hij durft nog niet hardop te zeggen dat hij zaterdag in de basis begint. "Ik heb in deze voorbereiding alles gespeeld, maar dat geeft geen garantie. De trainer zoekt nog naar de juiste samenstelling. Ik merk aan hem dat hij niet op zoek is naar de beste elf spelers maar naar het beste team. Het gaat erom hoe hard je voor elkaar wilt werken. Als er twee niet meedoen, heeft Kozakken Boys het tegen elke tegenstander moeilijk. Kijkend naar TEC, dan weet ik dat er nog zes spelers staan die er drie jaar geleden ook waren. TEC speelt altijd het eigen spel, ook al is het soms zelfmoord."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube