Logo regio-voetbal.nl
• Jeffrey van der Meijden moet de doelpuntenproductie van GVV'63 gaan opschroeven.
• Jeffrey van der Meijden moet de doelpuntenproductie van GVV'63 gaan opschroeven. (Foto: Lya Cattel)
Voorbeschouwingen

Jeffrey van der Meijden (GVV'63): 'Het kan bij mij nog drie klassen beter'

  •   1535 keer gelezen   Nieuws

GAMEREN • Op de valreep trok GVV'63 met Jeffrey van der Meijden de zesde aanwinst aan. De 33-jarige routinier wil het maximale uit het staartje van zijn carrière halen.

"Hé Jeffrey! Naar wat voor een ...-club ben jij nou gegaan joh?!", roept één van de Herovina-supporters lachend vanaf de zijlijn. Van der Meijden hoort het aan en glimlacht als een boer met kiespijn. De luidruchtige Herovina-aanhang wrijft het de voormalig clubicoon maar wát graag in dat hij het met zijn nieuwe club niet wist te bolwerken tegen de underdog uit Herwijnen.

Het verdict is na negentig minuten pijnlijk duidelijk. Derdeklasser GVV'63 liet zich zaterdag voornamelijk in de tweede helft veel te makkelijk uit zijn spel halen door de vierdeklasser, die als door de wol geverfd een 2-3 bekerzege uit het vuur sleepte. Vol chagrijn stappen de manschappen van trainer Denny van Geffen, inclusief Van der Meijden, van het veld.

Extra pijnlijk
Bijna drie kwartier na het laatste fluitsignaal kan de 33-jarige rechtsbuiten er nog steeds met zijn verstand niet bij. "Dit was echt heel, heel slecht. Ik heb ook geen idee waar het aan lag, dat is gewoon frustrerend. En voor mij is het nog extra pijnlijk. Ik heb Jesse (van Vliet, red.) en Damian (van Mourik, red.) vanmorgen nog uit zitten lachen, toen ze als vrijwilliger aan het werk waren. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen", zegt Van der Meijden met het schaamrood op de kaken, terwijl zijn telefoon over gaat.

Hij kijkt op het scherm. "Ja hoor, Damian. Zul je altijd zien. Hij stond me net in de kantine al op te wachten." Snel drukt hij de oproep van zijn ex-ploeggenoot weg. Daarna analyseert hij waar het op deze druilerige zaterdagmiddag is fout gegaan tegen de ploeg waar hij tijdens de voorgaande acht seizoenen deel uitmaakte.

"In de eerste twintig minuten hadden we het moeten afmaken. Daarna bepaalde Herovina wat er gebeurde, door overtredingen, het spel dood leggen, provoceren. Het is niet leuk, maar daar zijn ze goed in. Tenminste, als ze een goede dag hebben. Op een slechte dag kun je ook zomaar met 5-0 van ze winnen. Bij Herovina kunnen ze zes van de tien wedstrijden serieus doen. Dan is het net Atlético Madrid. Maar de andere vier wedstrijden kan het weer helemaal niks zijn."

Verschil
Het waren juist díe wedstrijden die Van der Meijden deden besluiten om zijn derde termijn bij Herovina na acht seizoenen te beëindigen. Aangezien hij tegenwoordig in Zaltbommel woont, was de keuze snel gemaakt. 

"Ik had al snel bedacht; 'als ik niet bij Herovina blijf, ga ik naar Gameren'. Daar kende ik al wat jongens en ik wilde gewoon lekker, serieus voetballen. We zijn hier echt geen Ajax, maar het is allemaal net wat fanatieker, serieuzer. Kijk naar toen we begonnen met trainen. We hadden een groep van ruim dertig man, ook een hoop jongens van het tweede elftal trainden mee en in het begin had ik echt geen idee wie dat waren. Dat is toch wel een heel verschil ten opzichte van Herovina. Ik wil er voetballend een feestje van te maken, in plaats van met elkaar te ouwehoeren."

Kampioenschap
Dat lukte zaterdag daarentegen maar zeer zelden. Ondanks zijn twee afgemeten vrije trappen die door Mathijs Libbers konden worden binnen gekopt, was Van der Meijden allesbehalve tevreden met zijn wedstrijd: "Het kan bij mij sowieso nog drie klassen beter. Het zou me nog niet eens verbazen als ik volgend weekend niet in de basis sta. Ik heb het twee keer slecht gedaan. Dan is dat gewoon terecht. Een trainer moet eerlijk zijn tegenover iedereen en in zijn ogen de beste spelers opstellen. Dat vind ik persoonlijk het belangrijkst."

"Denny doet dat goed. Hij staat soms midden in de groep, maar met besprekingen laat hij duidelijk merken dat hij de baas in de kleedkamer is; 'Vorige week was het niet best, vandaag verwacht ik wat van je'. We hebben gewoon een goede groep, maar in het veld 'klikt' het nog niet. Dat moet nog vele malen beter, maar als dat gaat komen, gaan we sowieso bovenin meedraaien. Denny heeft in het begin van het seizoen ook heel duidelijk gezegd dat we het team hebben om kampioen te worden. Niet jezelf indekken, gewoon 'hoppakee', zeggen waar het op staat. Ja, daar hou ik wel van."

Martin van Hemert

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup